Piticii mei nu prea papa legume decat in salate calde, reci sau in piure, si de aceea incerc sa le combin cum ma pricep mai bine 😀
Au fost fooooarte incantati de acest piure la cuptor, care-a iesit o bunatate, pe cuvant! 😛
- 500 gr legume fierte si pasate (cartofi, morcov, telina)
- 50 gr unt
- un ou
- sare
- 30 ml lapte
- 100 gr cascaval
- unt pt uns tava
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Piure de legume cu cascaval, la cuptor „]
- Daca nu ai deja pregatit piureul prepara-l punand legume curatate, spalate si taiate cubulete , la fiert, in apa cu putina sare. Morcovul pune-l cu 10 minute inainte de a adauga cartofii si telina.
- Cand sunt fierte toate scurge-le bine de apa si paseaza-le.
- Adauga untul si omogenizeaza.
- Lasa la racit.
- Rade cascavalul si adauga 50 grame in piure. Pune si oul si amesteca. Potriveste gustul de sare.
- Unge un vas termorezistent cu unt, pune piureul in posh si spriteaza gramajoare in tava.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si lasa 15 minute la 200 grade. Presara cascavalul ramas si mai lasa 5 minute.
[/directions]