Desi de la mic la mare iubim portocalele, recunosc ca retete de deserturi cu portocale nu am prea facut.
Placinta ce v-am adus-o azi i-o minunatie! Atat de aromata si de buna! Desi se recomanda a se servi rece eu zic ca tocmai calduta e numa’ buna! 😀
Rece mi-ar placea cu mot de frisca.
Cred ca la fel de buna ar fi si neinsiropata. Voi decideti cum si daca o pregatiti ;).
- 1/3 cana zahar
- 1/3 cana ulei de masline
- 1 cana si 1/2 iaurt gras
- 4 oua
- coaja de la o portocala
- un vf cutit sare
- 10 foi subtiri de placinta
- 2 lingurite praf de copt
- Sirop
- o cana si 1/2 zahar
- 2 cesti apa
- o ceasca suc de portocala
- coaja de la o portocala
- 2 linguri zeama de lamaie
- o lingurita extract de vanilie
ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 220 ml si o ceasca cu capacitatea de 130 ml
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Placinta cu portocale”]
- Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
- Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
- Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
- Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.
- Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.
- Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.
- Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.
- Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.
- Scoti si lasi la racit.
- Se serveste rece.
- Ei ash! Io am servit-o calda! :))
- Da’ cat e de bunaaaa!
[/directions]
Nu am mai mancat asa ceva si arata demential <3 <3
Neata Simonici!
S-o-ncerci, sa vezi ce buna e! Mie mi-a placut mult calda. Ar merge cu-n bulgare de inghetata deasupra, iar rece, cu-n mot de frisca ;;)