Uneori ai vrea o placinta buna dar nu ai timp de aluaturi dospite sau ingredientele necesare pentru alt tip de aluat, asa ca varianta de Placinta cu branza cu foi cumparate e rapida, practica si delicioasa!
Ingrediente placinta cu branza cu foi cumparate
- un pachet foi de placinte – mie imi plac cele de la Lidl sau Edenia
- 50 g unt
- 650 g branza de vaci
- 150 g branza telemea
- un ou
- 2-3 linguri zahar
- sare
- putina esenta de rom
- In plus, pentru finisat placinta – 3 oua +3 -4 linguri smantana+ o lingura zahar
Mod de preparare placinta cu branza cu foi cumparate
Numara foile de placinta si imparte-le in 3. Pachetul meu avea 12 foi, asa ca am folosit cate 4.
Amesteca intr-un bol branza de vaci, cu telemeaua rasa, oul, zaharul si esenta de rom. Potriveste gustul de sare. Mie imi place gustul dulce-sarat.
Topeste untul.
Ia o foaie de placinta si unge-o cu unt caldut, cu ajutorul unei pensule.
Aseaza alta foaie deasupra si procedeaza la fel.
Asemeni fa cu a treia foaie, apoi pune urmatoarea si intinde peste ea o treime din umplutura de branza.
Impatureste foile astfel suprapuse in 3, apoi strange-le usor cu mainile, incretindu-le si transfera intr-o tava unsa cu unt. TAVA DE APROX 25×35 CM. E ok si 23×32.
Desen orientativ pentru cei ce nu inteleg impaturirea.
Procedeaza la fel cu umplutura si foile ramase.
Bate apoi intr-un bol ouale impreuna cu smantana si zaharul, inteapa cu furculita placinta din tava si toarna amestecul pe toata suprafata.
Introdu tava in cuptor, pe treapta a doua si coace placinta la 180 grade pentru 30 de minute, apoi transfer-o cu o treapta mai sus si las-o pana cand se rumeneste frumos.
O portionezi cand s-a racorit usor.
Tava in care am copt placinta o gasesti aici – Set de 3 tavi de gatit Tesco, antiaderente
Pe facebook ma gasesti aici – RETETE PAPA BUN
Scuze,vreau sa fac placinta dar nu inteleg cum este „impaturitul in 3”?!
Foile intinse sunt suprapuse cu umplutura, da? Iei o parte si o duci peste umplutura, iei cealalta parte si o aduci peste umplutura, in acest mod nu ramane umplutura „la vedere” si foile au 3 straturi. Dreptunghiul obtinut il incretesti/strangi ca pe un evantai, apoi il transferi in tava. Am atasat un desen. Sper sa ajute.