mnb

Prajitura cu foi si crema de ciocolata alba

4.84KVizualizări
3.9
(15)

Aceasta prajitura cu foi si crema de ciocolata alba, are in compozitie, asa cum ii zice si denumirea, foi fragede cu amoniac, aromate cu cacao, imbinate perfect cu o crema simpla de ciocolata alba. Prajitura a placut mult copiilor mei si v-o recomand pentru sarbatori sau orice ocazie in care vreti sa-i rasfatati pe cei dragi cu retete cu prajituri cu foi.

prajitura-cu-foi-si-crema-de-ciocolata-alba

Ingrediente foi fragede cu cacao

  • 200 g unt
  • 2 oua
  • un plic Amoniu pentru prajituri (bicarbonat de amoniu)
  • 2 linguri cacao neagra
  • 165 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 530-580 g faina alba
  • un varf cutit sare

Crema de ciocolata alba cu mascarpone

  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon alimentar
  • 2 galbenusuri
  • 80  g zahar
  • un varf cutit sare
  • 40 g unt
  • 180 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone

Preparare prajitura cu foi si crema de ciocolata alba

Foi fragede cu cacao

Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul, sarea, apoi adauga, pe rand, cele 2 oua, apoi cacaua.

Dilueaza amoniacul in cele 3 linguri de lapte si pune-le peste crema de unt.

Incepe sa adaugi, treptat, faina, in 3 etape.

Cantitatea de faina nu este exacta! Aceasta depinde foarte mult de puterea de absorbtie, de asta insist sa o adaugi treptat, si sa scazi sau sa plusezi in functie de necesitatea aluatului.

Acesta trebuie sa fie asemanator consistentei plastelinei, nelipicios si bun de intins foi.

Lasa-l acoperit la odihna pentru 20 minute.

Imparte-l fie in 4 parti egale.

prajitura cu foi si crema de ciocolata alba

Intinde pe blatul infainat bine o foaie subtire de aproximativ 23×35 cm. Infaineaza si sucitorul, treaba merge mai usor 🙂

Pe dosul unei tavi unse cu unt transfera foaia ajutandu-te de sucitor.

Coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, treapta din mijloc. pentru 8 minute.

Nu te speria cand deschizi cuptorul, te va imbata aroma de amoniac :))), dar stai linistit, foile nu vor avea DELOC gust de amoniac.

Trece lama unui cutit lung si fin pe sub foaie, inclina tava si lasa foaia sa alunece pe o planseta.

Procedeaza la fel cu toate cele 4 foi pentru prajitura cu foi si crema de ciocolata alba

Preparare Crema de ciocolata alba cu mascarpone

Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, impreuna cu  zaharul, amidonul  si laptele pe care-l adaugi putin cate putin.

Pune vasul la foc mic si amesteca cu un tel para continuu, pentru a nu se prinde de vas si a se afuma. Amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Amesteca usor pana la omogenizare, adauga apoi untul si ciocolata rupta bucati.

Amesteca usor, lasa doua minute ca ciocolata sa se topeasca in crema fierbinte, apoi amesteca iar pana cand crema e omogena.

Pune vasul in altul in care ai pus apa rece si amesteca usor, cand si cand, pana cand crema se raceste complet.

 

 

Pune mascarpone intr-un bol si mixeaza-l cateva secunde, apoi adauga crema de ciocolata racita, in 3 etape, mixand la viteza medie.

Asamblare prajitura cu foi si crema de ciocolata alba

Opreste 3-4 linguri crema. Pregateste cele 4 foi fragede cu cacao, crema ramasa si un platou/o tava.

Aseaza o foaie, intinde un strat generos de crema (o treime din ea), aseaza apoi a doua foaie, intinde crema, apoi foaie, crema si ultima foaie. Intinde crema oprita pe suprafata ultimei foi,  apoi decoreaza cu ciocolata rasa sau decoratiuni de ciocolata, alba sau neagra.

Lasa prajitura cu foi si crema de ciocolata alba peste noapte, intr-un loc racoros.

La noi toate marginile au fost mancate dupa o ora-doua de la asamblare :)))

pe facebook ne vedem pe RETETE PAPA BUN

prajitura cu foi si crema de ciocolata alba - 3

foi-fragede-cu-cacao

prajitura cu foi si crema de ciocolata alba - 2

prajitura cu foi si crema de ciocolata alba

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.9 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

  • Bună ziua,
    O întrebare :dacă folosesc ciocolata cu lapte sau neagra, trebuie ajustat zaharul din compoziția cremei?
    Ce marca de ciocolata ați folosit?

    • Nu, nu trebuie ajustat, ciocolata alba e chiar mai dulce decat celelalte, asa ca daca folositi amaruie mai bine mai plusati cu zahar dupa gustul dumneavoastra. Eu folosesc Milka sau Fine Care de la Lidl.

    • Foile sunt aceleasi ca la alba ca zapada, doar ca au cacao. Sunt foi fragede care se manevreaza cu grija si care mie nu mi-au dat deloc probleme.
      Poate le-ati copt prea mult, sau poate cuptorul dvs incalzeste mai mult decat am scris in reteta. Cuptoarele sunt diferite.

  • CUM PUTEM INTELEGE RETETELE DACA DE LA JUMATATEA RETEI ESTE ACOPERITA DE PUBLICITATE CARE NU IESE DE NICI O FORMA ? PACAT MI SE PAR BUNE RETETE

    • Buna, Ioana!
      Imi pare rau ca intampini probleme.
      Daca e vorba de reclama care se suprapune peste text, in stanga, aceasta are un „x” in colt si o puteti inchide.
      Daca e vorba de alta reclama, care-si suprapune textul peste reteta, e vorba de reclame puse automat de google, nu am ce le face. Ce puteti face e sa reincarcati pagina.

Lasă un răspuns

11 + 14 =