mnb

Poale-n brau

2.51KVizualizări
0
(0)

S-o pape mama pe ea de fata harnica c-o facut placinte.
Ptiu ptiu!

:)

Moldoveanca cum mi-s , nu se poate ca sa nu stiu sa fac placinte.
Mai mari, mai mici, mai ordonate sau mai sparte :)

, sunt bune, mah, da’ bune!

Uite scriu si pap, moale, pufoasa, si nu e uscata, mah, cum mananc io la altii a doua zi.
De ele calde…nici nu mai zic, o nebunie!
Aluat cu untura, da, cititi bine.
Nu margarina, nu unt, nu ulei, doua linguri de untura, facuta la casa, ce-mi da un aluat ca al bunicii care cu singuranta nu framanta cu ulei dublu rafinat :)

Durerea cea mai mare, doar prietenu’ meu o stie :)
N-am avut marar in casa:)
Mi-e ciuda rau, rau. Pus in branza ii da o aroma…cum numa’ Ion Creanga stie:)/

ingrediente

o cana lapte
un cub 25 gr drojdie
500-600gr faina alba
3-4 linguri zahar(sau cat vreti)
1/2 lingurita sare
2 linguri mari untura
2-3 oua

200 gr branza vaci
200 gr branza framantata (eu am avut de Botosani, bunaaa)
zahar dupa gust
1/2 lingurita sare
coaja rasa de lamaie
esenta de rom
2 oua
o lingura smantana grasa

Nu-s prea priceputa la „modelat”placinte.
Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu’ mare:)))))
Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat  moale. Il omogenizam bine si-l lasam la cald pentru vreo 10 minute. Adaugam restul de faina, ouale, zaharul, sarea, untura la temperatura camerei si laptele caldut, putin cate putin… Framantam cel putin 10 minute. Daca e molicel mai punem faina, daca e tare, adaugam putin lapte cald. Ne putem ajuta si de-o tzaruca de ulei la framantat ca nu ne vede nima’ :))) Acoperim cu-n servet cald si lasam la dospit pana-si dubleaza volumul.
Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un bol, omogenizam. Daca aveti o branza prea moale, puteti pune putin gris sau faina.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, impartim in 15(ei, daca-s 16 nu-i bai :))) ) Aplatizam fiecare bucata formand cu aproximatie un patrat.
Punem cate o lingura de umplutura apoi unim colturile opuse, adunandu-le la un loc asa…ca o bocelutza:))) , rulam usor partea superioara si-o introducem in mijlocul placintei. Ce naspa exprimare ;)))) da’ nu stiu cum sa scriu acu ‘:)))))))
Ungem o tava cu ulei si asezam placintele una langa alta. Batem bine oul ramas si cu o pensula ungem placintele. Le mai lasam 10 min la loc cald apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem la 180 grade pana se rumenesc frumos. Le pudram..sau nu..cu zahar pudra

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

29 de comentarii

Lasă un răspuns

2 × five =