mnb

Piftie de porc/ Racituri de porc

5.37KVizualizări
4.5
(2)

Prima mea piftie de porc 🙂

Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor 😉

Fetita cand a venit la masa a zis:

-Nuuu, nu racituri, imi dai te rog altceva?

-Gusta, doar atat te rog, gusta!

De 3 ori si-a pus 😛

Piftie de porc - 1

Ingrediente piftie de porc

2 bucati rasol semi-afumat de porc

500 g cotlet de porc

o foaie de dafin

1/2 lingurita piper boabe

2 morcovi potriviti

o telina micuta

o radacina de patrunjel

o radacina de pastarnac

4-5 catei usturoi

patrunjel verde

sare dupa gust

Mod de preparare piftie de porc

Pune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore.

Arunca apa.

Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm deasupra carnii. Apa pusa acum va fi singura pe care o poti pune la piftie, nu mai poti adauga pe parcurs.

Pui vasul la fiert si lasi pana da-n clocot. Aduni spuma ori de cate ori se ridica la suprafata.

Dai focul la foarte mic si pui capac peste vas, dar il lasi ferit deoparte sa poata iesi abur.

Dupa 2-3 ore pui morcovul spalat bine cu peria, radacinoasele spalate bine si ceapa curatata.

Adaugi foaia de dafin, piperul si sare dupa gust.

Lasi la fiert in continuare, la foc mic, inca 3 ore.

Timpul de fierbere difera, depinde de grosimea rasolului, racitura e gata cand carnea pica de pe os si apa e scazuta pana la aproximativ jumatate din volumul initial.

Poti verifica punand intr-o cescuta 2-3 linguri lichid. Daca dupa 15 minute lichidul se incheaga usor, poti opri focul.

Piftie de porc - 2

 

Scoti carnea si radacinoasele din oala si lasi sa se racoreasca.

Intre timp strecori zeama si aduni grasimea de la suprafata.

Pregatesti vase pentru piftie, asezi felii din morcovul fiert, cateva frunze de patrunjel verde si distribui uniform in vase carnea, rupta bucatele, atat rasol cat si cotlet.

Iei grasimea de pe soric, il tai bucatele si-l pui in vase. Eu am facut in 4 vase de aproximativ 600-700 ml.

Cureti usturoiul, il dai pe razatoarea cu ochiuri mici si-l pui intr-o strecuratoare.

Tii stecuratoarea deasupra vasului cu zeama si, cu un polonic, torni zeama in strecuratoare. Astfel zeama va capata aroma de usturoi fara sa-l introduci in lichid. Presezi usor cu lingura peste usturoi sa iasa bine aroma in zeama.

Strecori din nou zeama, gusti iarasi si potrivesti gustul de sare si o distribui in vasele in care ai pus carnea.

Dai vasele la rece pentru cateva ore, pana cand zeama e bine inchegata.

Daca doresti poti rasturna piftia pe platou, desprinzand intai usor cu furculita sau o spatula piftia de vas.

Pofta buna! Noi am avut, din plin 😀

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

fifteen + 17 =