Sufleu de ciocolata - Rețete Papa Bun

mnb

Sufleu de ciocolata

1.39KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Asa-mi era pofta de ceva bun!!! Si de ciocolatos si cald …si de frisca …si rapid …de ceva bun!:))
Asa ca, sa le cuprind pe toate si sa linistesc papilele gustative , m-am oprit la un sufleu de ciocolata.
Unul dintre cele mai rapide deserturi

ingrediente:
4 albusuri
doua galbenusuri
100 gr ciocolata amaruie
60 gr zahar
unt pt uns formele

optional: frisca, inghetata, sirop caramel.

Preincalzim cuptorul.
Batem albusurile spuma.
Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea.

Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu.
O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma de albusuri si omogenizam.

Turnam apoi amestecul peste albusurile batute si amestecam usor, usor pana la incorporarea completa.

Ungem formele cu unt.
Turnam din compozitie pana la cel mult 3/4 din inaltimea lor.

Punem formele intr-o tava apoi adaugam apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor.

Bagam la cuptor la 160 grade, pt 20-25 min fara a deschide usa cuptorului.

Acum nu stiu..ori imi era mie foame:)))) de am mancat fara sa respir:)) ori chiar o fo’ bun:))
Eu am papat cu frisca.

Interiorul va fi umed, moale, in timp ce pe exterior se va forma o crusta.
Nu va speriat daca dupa ce bagati lingura se va lasa usor, este normal odata ce compozitia nu e coapta complet incat sa se lege toata si interiorul e umed.;)

Eu nu am forme de sufle:( (asta-mi doresc in viitorul apropiat:D ) asa ca am copt intr-un vas mai mare de ceramica si apoi am tot pus si am tot pus in farfurioara:D.Cred ca in vase micute e diferita coacerea, diametrul fiind mai mic. Chiar nu stiu…o sa fac si asa cand voi avea forme:D si va zic .

Sursa

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns