marți, august 20, 2019

Tort inima

71Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • o lingura cafea
  • 8 linguri zahar
  • o lingurita praf copt
  • o lingura ulei
  • sare

crema 1:

  • 300 ml frisca lichida(gen hulala)
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr smantana
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar vanilat

crema 2

  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino

Mod de preparare

Blat:
Albusurile se mixeaza bine.
6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb  pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu.
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri zahar ramase, o lingura apa si uleiul pana ce se albesc.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul si cafeaua. Se omogenizeaza.
Se incorporeaza usor albusurile .
Se toarna tortul intr-o tava tapetata cu ulei si faina alba si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 25 minute. (faceti proba scobitorului)

Crema 1:
Frisca lichida se amesteca cu smantana, laptele, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza la viteza mare pana ce se obtine o crema bine legata.

Crema 2:
Frisca se pune intr-o craticioara, la foc mic, pana ce ajunge la punctul de fierbere.
Se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine pana la topirea completa. Se adauga capuccino.Omogenizam.
Cand se raceste, introducem crema la frigider pentru  o ora-doua,scoatem apoi mixam (am mixat cam..10 minute) pana la obtinerea unei creme cu consistenta ferma.

Taiem blatul in trei, pe primul intindem 2/3 din crema 1, asezam blatul al doilea, ungem cu 2/3 din crema 2 si asezam blatul al treilea.
Imbracam totul cu restul din crema 2(e vorba aici de impartiri, ecuatii, ce stiti voi :))) ) si ornam….cat de decent putem:)))

Reteta in imagini

tort-inima-56868 545x418_tort-inima-56864 tort-inima-56865 tort-inima-56867

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns