5 oua
un plic crema ciocolata cu gust de trufe si rom (dr.oetker)
5 linguri zahar
un varf cutit sare
Crema de mure:
400-500ml smantana dulce
150 gr zahar
300 gr mure
un plic gelatina
glazura: 100 gr ciocolata cu lapte + o lingura smantana + o lingura unt
Mod de preparare Prajitura cu mure
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul.
Se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min (depinde de cuptor).
Crema:
Smantana se bate bine impreuna cu zaharul.
Murele se scurg bine si se paseaza.
Se adauga peste smantana batuta.
In zeama obtinuta prin scurgerea murelor se adauga continutul din plicul de gelatina.
Se lasa 2-3 minute apoi se dilueaza pe baie de abur.
Usor caldut se adauga in amestecul frisca-mure.
Se baga la frigider pentru aproximativ 10-15 minute (pana cand compozitia incepe sa se lege
)
Blatul racit se taie in doua pe orizontala.
Pe primul blat se intinde uniform crema, se aseaza al doilea blat.
Glazura:
Pe baie de abur topim ciocolata impreuna cu untul si smantana.
Racim usor si intindem frumos peste prajitura.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
3 comentarii
asta e super buna am gustat cam putina … asta e :))
asta e super buna
am gustat
cam putina …
asta e
:))
ce dimensiune are tava?
E mai micuta si mai inalta, cam 20 pe 20.