mnb

Prajitura cu mure

3.22KVizualizări
0
(0)

Prajitura cu mure

Prajitura cu mureIngrediente prajitura cu mure
Pentru blat :

5 oua
un plic crema ciocolata cu gust de trufe si rom (dr.oetker)
5 linguri zahar
un varf cutit sare

Crema de mure:

400-500ml smantana dulce

150 gr zahar
300 gr mure
un plic gelatina

glazura: 100 gr ciocolata cu lapte + o lingura smantana + o lingura unt

Prajitura cu mure

Mod de preparare Prajitura cu mure

Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul.
Se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min (depinde de cuptor).

Crema:
Smantana se bate bine impreuna cu zaharul.
Murele se scurg bine si se paseaza.
Se adauga peste smantana batuta.
In zeama obtinuta prin scurgerea murelor se adauga continutul din plicul de gelatina.
Se lasa 2-3 minute apoi se dilueaza pe baie de abur.
Usor caldut  se adauga in amestecul frisca-mure.
Se baga la frigider pentru  aproximativ 10-15 minute (pana cand compozitia incepe sa se lege
)
Blatul racit se taie in doua pe orizontala.
Pe primul blat se intinde uniform crema, se aseaza al doilea blat.
Glazura:
Pe baie de abur topim ciocolata impreuna cu untul si smantana.
Racim usor si intindem frumos peste prajitura.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

Lasă un răspuns

5 − two =