mnb

Bomboane Jerbo

3.98KVizualizări
4.6
(22)
Print Friendly, PDF & Email

Cu doar 5 ingrediente poti face aceste delicioase Bomboane Jerbo, delicate si fine, cu-n amestec fin de arome. Cu succes poate fi transformata intr-o reteta de post, daca folosesti ciocolata si biscuiti de post.

bomboane-jerbo-1

Ingrediente Bomboane Jerbo

  • 250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g nuca
  • 400 g gem de caise – cu aproximatie
  • 200 g ciocolata (eu am amestecat 100 g cu 33% cacao si 100 g cu 54%)
  • 2 linguri ulei

bomboane-jerbo-2

Preparare Bomboane Jerbo

Pregatesti un bol incapator.

Macini biscuitii cu ajutorul unui mini-robotel si-i pui in bol.

Nuca o dai prin masina, sau tot prin robot si-o pui peste biscuiti.

  • Eu nu aveam curatata decat 100 g nuca si 100 am inlocuit-o cu crantz de alune.

Pui 300 g gem si amesteci totul intai cu lingura, apoi cu mana.

Nu adaugi tot gemul din start, unul poate fi mai legat, altul mai moale, asa ca adaugi treptat, atat cat cere amestecul pentru a obtine o masa omogena, legata, din care sa poti forma cu usurinta bilute. Eu am adaugat exact 400 g gem, dar nu e neaparat ca si tie sa-ti intre la fel de mult.

Cu mainile usor umede iei din compozitie si formezi bilute, pe care le asezi pe un platou.

Dai la frigider pentru minim 30 de minute.

Topesti ciocolata intr-un bol metalic, imprenuna cu uleiul, pe baie de abur si treci fiecare biluta prin ciocolata, o scurgi bine si-o muti pe farfurie.

  • Eu am bagat bilutele,  inainte de glazurare, 15 minute si la congelator, sa fie foarte reci si sa se intareasca repede ciocolata.

Presari crant de alune sau pui cate o bucatica de nuca pe fiecare bomboana

Reteta de Bomboane Jerbo preluata de la Adina 

bomboane-jerbo-3

Alta reteta simpla de bilute gasesti aici – Bilute de biscuiti cu visina si cocos

bomboane-jerbo-4

preparare-bomboane-1

preparare-bomboane-2

preparare-bomboane-3

preparare-bomboane-3

preparare-bomboane-4

 

preparare-bomboane-5

Pregatite de Nicoleta Alexandru

sursa-reteta

Bomboane Jerbo
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • 250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g nuca
  • 400 g gem de caise - cu aproximatie
  • 200 g ciocolata (eu am amestecat 100 g cu 33% cacao si 100 g cu 54%)
  • 2 linguri ulei

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

Lasă un răspuns

3 × 5 =

Voteaza reteta: