Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

2.44KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cum e Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone?

E fix pe gustul meu!

Cum se face?

Loading...

Foarte simplu!

Caut uneori pe google retete de prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu aveam chef de nimic sofisticat cu multe etape si multe de facut.

Asa am gasit asta la Adygio, dar, pentru ca nu am avut lapte condensat in casa si nici nu se gaseste pe la noi, am adaptat-o cum am crezut eu. E delicioasa, ciocolatoasa, blatul e senzational!!! O sa-l folosesc des de-acum. E umed, nu necesita insiropare si se taie foarte frumos.

Initial am taiat blatul doar in 2, de asta nu mi-s feliile egale, dar mai apoi, dupa ce pusesm crema pe primul blat, m-am gandit ca merge bine si cu 3 foi. Daca voi vreti doar doua sau nu va iese super inalt blatul, lasati asa si puneti un blat, crema, al doilea blat si iar crema.

Ingrediente

Blat – tava de 25/35 cm, cu pereti inalti

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 320 g faina
  • 400 g zahar
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 200 ml cafea gata preparata (eu am pregatit-o cu 2 linguri de ness si 180 ml apa fierbinte, apoi am racit-o)
  • 100 g cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare

Crema

  • o cutie 250 g mascarpone (in reteta originala era o cutie de lapte condensat si pentru ca acesta e foarte dulce, nu se punea miere)
  • 80 g cacao
  • o lingura ness
  • 4 linguri miere (daca nu aveti, puneti zahar pudra, dar totusi as recomanda mierea)
  • 500 ml frisca lichida indulcita (eu am pus jumi/juma frisca + smantana pentru gatit)
  • optional – zahar pudra. gustati crema si daca o vreti mai dulce adaugati putin zahar pudra

Pentru ornat Prajitura cu crema de cacao – Ornamente de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Simplu de tot!

Porniti cuptorul la 175 grade.

Se amesteca intr-un bol faina cu cacaua, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

In alt bol, mai mare, se bat usor ouale, se adauga zaharul si se mixeaza 3-4 minute.

Adaugati apoi laptele, uleiul, cafeaua, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Omogenizati.

Adaugati ingredientele uscate si, cu un tel, omogenizam bine bine, sa n-avem cocoloase. Compozitia pare subtire dar nu va speriati. Cred ca e o idee mai subtire decat la chec.

Pregatiti tava, puneti hartie pentru copt, eu am uns putin si cu ulei, si turnati compozitia.

Introduceti tava la cuptor si coaceti pentru 38 minute.

Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.

Cand e complet rece asezati deasupra tava in care veti asambla prajitura si rasturnati cu o miscare ferma.

Desprindeti hartia pentru copt si feliati blatul, asa cum am scris in introducere, dupa preferinte.

Crema

Puneti in bol mascarpone, mierea, ness-ul si cacaua.

Omogenizati cu o lingura, adaugati frisca, omogenizati si apoi bagati mixerul. Initial la viteza mica, apoi mariti viteza.

Frisca trebuie sa fie rece!

Mixati pana cand crema e bine legata, ferma si pufoasa. E tare buna crema 🙂

Blatul rece e feliat, crema e gata, asa ca asamblati.

Nu, nu trebuie insiropat deloc!

Blat/crema, blat, crema, ornamente de ciocolata si gata!

Lasati la rece cateva ore bune (nu ca mine :)) ) apoi portionati Prajitura cu crema de cacao  cu un cutit lung, subtire, pe care-l spalati dupa fiecare feliere.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

 

 

 

 

Loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns