duminică, septembrie 22, 2019

Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu fructe

171Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Cand spun reteta de tarta cu fructe, spun Timea! :))

De ce Timea?

Pentru ca la fata asta draga am vazut cele mai multe tarte cu fructe. Pur si simplu le adora!

Asa ca atunci cand mi-am propus sa fac reteta de tarta cu afine si zmeura am dat fuguta in pagina ei sa caut o reteta de aluat de baza pentru tarte.

A iesit un aluat fraged si bun, care combinat cu umplutura pliiiiina de arome a reusit sa ne aduca pe masa un desert din care copiii au mai cerut o felie si inc-o felie! 🙂

 

tarta-cu-afine-1
tarta-cu-afine-1

 

[ingredients title=”Ingrediente Aluat de baza pentru tarte”]

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina( in functie de puterea de absorbtie a fainii)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie/ sau apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • putina coaja rasa lamaie

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingrediente umplutura tarta cu fructe”]

  • o canita zmeura
  • doua canite afine (am masurat cu o canita cu capacitatea de 150 ml) – puteti inlocui fructele proaspete cu un borcanel cu dulceata din camara, pe care-l diluati cu vreo 20-30 ml apa si procedati apoi ca si cu fructele proaspete)
  • o lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • o lingura amidon
  • un plic zahar vanilat

[/ingredients]

tarta-cu-fructe[directions title=”Mod de preparare tarta cu fructe”]

  1. Freaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma.
  2. Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.
  3. Adauga jumatate din cantitatea de faina si omogenizeaza amestecul.
  4. Adauga si restul de faina, coaja de lamaie, si framanta cu mana pana obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, suficient de tare incat sa poata fi intins cu sucitorul.Daca e nevoie mai adaugi apa rece sau suc de lamaie sau, daca e cazul, mai adaugi faina.
  5. Aduna aluatul intr-o bila, acoper-o cu folie alimentara si da-o la rece pentru cel putin o ora.
  6. Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza doua linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului.
  7. Adauga peste el untul (o lingura) si omogenizeaza.
  8. Pune fructele, cele doua linguri de zahar si lasa sa fiarba 2-3 minute.
  9. Adauga amidonul diluat intr-o lingura cu apa, zaharul vanilat si mai lasa sa dea doua clocote si sa se ingroase amestecul(nu va fi ca o budinca ci doar usor legat).
  10. Scoate bila de aluat de la rece, opreste o bucatica de aluat si din cea ramasa, pe blatul infainat, intinde o foaie rotunda cu diametrul mai mare cu cativa centimetri decat tava in care vei coace tarta (eu am ales o tava cu diametrul de 23cm).
  11. Pune foaia in tava unsa cu putin unt, lipeste usor aluatul si pe peretii tavii (cativa centimetri in sus) , inteapa foaia cu furculita, si da tava la cuptor, la foc mediu, pentru 7-8 minute.
  12. Apoi scoate tava de la cuptor, toarna amestecul de fructe, pune deasupra aluatul ramas pe care l-ai decupat in diferite forme (sau poti face fasii si sa faci un grilaj) si da tava inapoi la cuptor pana observi ca aluatul prinde culoare.

Iti garantez ca NU O SA POTI! sa te abtii s-o tai fierbinte. Aromele te imbie intr-un mod in care cu siguranta vei ceda :)).

 

 

[/directions]

tarta-cu-zmeura

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns