Placinta sarata creata - varianta rapida | Rețete Papa Bun

mnb

Placinta sarata creata – varianta rapida

701Vizualizări
3
(2)
Print Friendly, PDF & Email

Cand ai pofta de placinta sarata creata dar n-ai timp de pregatit foi, apeleaza la varianta rapida. Prepararea placintei cu foi fine din comert e foarte rapida, nu necesita prea multe ingrediente, doar coptul dureaza , dar in final te bucuri de un aperitiv tare bun, ce merge DE MINUNE alaturi de-un pahar cu bere 😉

Placinta-sarata-creata-1

Ingrediente placinta sarata creata

9 foi de placinta

30 ml unt +30 ml ulei

Pentru Umplutura

350 g braza de vaci + 200 g branza telemea sarata – sau doar 550 g telemea sarata

2 oua

2 linguri zahar

o lingurita rasa sare (daca puneti doar telemea, nu mai adaugati sare)

arome dupa preferinte – rom/vanilie/coaja rasa de lamaie

optional – stafide

Pentru finisat placinta

100 ml smantana grasa

un ou

4 linguri apa

Placinta-sarata-creata-2

Mod de preparare

Totul e foarte simplu!

Pui la foc mic intr-un ibric uleiul impreuna cu untul si amesteci usor pana cand e totul omogen. Lasi la racit.

Intr-un bol amesteci branza de vaci (sa fie o branza uscata, cea umeda lasa mult zer) cu telemeaua faramitata cu mana, ouale, zaharul si sarea plus arome, daca vreti.

Daca folositi telemea, e destul de sarata si omiteti sarea.

Asamblare placinta sarata creata

Preincalziti cuptorul la 185-190 grade, program normal, sus/jos.

Pregatiti o tava de 32 pe 25 cm si o tapetati cu hartie pentru copt.

Impartiti umplutura de branza in 3 parti egale.

Puneti pe blatul de lucru o foaie de placinta (manevrati-le cu grija, sunt foarte subtiri si se mai rup) si o pensulati cu untul topit, nici prea mult nici putin. Asezati deasupra alta foaie si procedati la fel. Acum puneti cea de-a treia foaie si distribuiti prima parte de branza. Indoiti in doua foaia si o incretiti, apoi asezati in tava pregatita.

Procedati la fel cu umplutura si foile ramase. Veti repeta de 3 ori acelasi procedeu.

Cand e totul gata si aranjat in tava, intepati cu furculita pe ici-colo.

Bateti usor oul, cu putina sare, adaugati smantana si omogenizati iar la final adaugati si apa.

Distribuiti uniform deasupra placintei.

Introduceti tava cu placinta sarata creata pe treapta 2 si coaceti pentru 35-40 minute sau pana cand e frumos rumena.

Scoateti tava din cuptor, acoperiti cu-n servet curat, gros, pentru 10 minute, apoi cu-n cutit subtire puteti portiona.

Nu mancati calduta, desi stiu cat de greu poate fi :))), dar mai bine lasati sa se raceasca.

Ati pus berea la rece? Atunci e totul perfect!

Sa va fie  bine!

Placinta-sarata-creata-3

Placinta-sarata-creata-4

Placinta sarata creata - varianta rapida
 
Autor: 
Tipul retetei: Aperitive
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • 9 foi de placinta
  • 30 ml unt +30 ml ulei
  • Pentru Umplutura
  • 350 g braza de vaci + 200 g branza telemea sarata - sau doar 550 g telemea sarata
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita rasa sare (daca puneti doar telemea, nu mai adaugati sare)
  • arome dupa preferinte - rom/vanilie/coaja rasa de lamaie
  • optional - stafide
  • Pentru finisat placinta
  • 100 ml smantana grasa
  • un ou
  • 4 linguri apa

 

Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: