mnb

Placinta sarata creata – varianta rapida

2.19KVizualizări
4
(4)
Print Friendly, PDF & Email

Cand ai pofta de placinta sarata creata dar n-ai timp de pregatit foi, apeleaza la varianta rapida. Prepararea placintei cu foi fine din comert e foarte rapida, nu necesita prea multe ingrediente, doar coptul dureaza , dar in final te bucuri de un aperitiv tare bun, ce merge DE MINUNE alaturi de-un pahar cu bere 😉

Placinta-sarata-creata-1

Ingrediente placinta sarata creata

9 foi de placinta

30 ml unt +30 ml ulei

Pentru Umplutura

350 g braza de vaci + 200 g branza telemea sarata – sau doar 550 g telemea sarata

2 oua

2 linguri zahar

o lingurita rasa sare (daca puneti doar telemea, nu mai adaugati sare)

arome dupa preferinte – rom/vanilie/coaja rasa de lamaie

optional – stafide

Pentru finisat placinta

100 ml smantana grasa

un ou

4 linguri apa

Placinta-sarata-creata-2

Mod de preparare

Totul e foarte simplu!

Pui la foc mic intr-un ibric uleiul impreuna cu untul si amesteci usor pana cand e totul omogen. Lasi la racit.

Intr-un bol amesteci branza de vaci (sa fie o branza uscata, cea umeda lasa mult zer) cu telemeaua faramitata cu mana, ouale, zaharul si sarea plus arome, daca vreti.

Daca folositi telemea, e destul de sarata si omiteti sarea.

Asamblare placinta sarata creata

Preincalziti cuptorul la 185-190 grade, program normal, sus/jos.

Pregatiti o tava de 32 pe 25 cm si o tapetati cu hartie pentru copt.

Impartiti umplutura de branza in 3 parti egale.

Puneti pe blatul de lucru o foaie de placinta (manevrati-le cu grija, sunt foarte subtiri si se mai rup) si o pensulati cu untul topit, nici prea mult nici putin. Asezati deasupra alta foaie si procedati la fel. Acum puneti cea de-a treia foaie si distribuiti prima parte de branza. Indoiti in doua foaia si o incretiti, apoi asezati in tava pregatita.

Procedati la fel cu umplutura si foile ramase. Veti repeta de 3 ori acelasi procedeu.

Cand e totul gata si aranjat in tava, intepati cu furculita pe ici-colo.

Bateti usor oul, cu putina sare, adaugati smantana si omogenizati iar la final adaugati si apa.

Distribuiti uniform deasupra placintei.

Introduceti tava cu placinta sarata creata pe treapta 2 si coaceti pentru 35-40 minute sau pana cand e frumos rumena.

Scoateti tava din cuptor, acoperiti cu-n servet curat, gros, pentru 10 minute, apoi cu-n cutit subtire puteti portiona.

Nu mancati calduta, desi stiu cat de greu poate fi :))), dar mai bine lasati sa se raceasca.

Ati pus berea la rece? Atunci e totul perfect!

Sa va fie  bine!

Placinta-sarata-creata-3

Placinta-sarata-creata-4

Placinta sarata creata - varianta rapida
 
Autor: 
Tipul retetei: Aperitive
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • 9 foi de placinta
  • 30 ml unt +30 ml ulei
  • Pentru Umplutura
  • 350 g braza de vaci + 200 g branza telemea sarata - sau doar 550 g telemea sarata
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita rasa sare (daca puneti doar telemea, nu mai adaugati sare)
  • arome dupa preferinte - rom/vanilie/coaja rasa de lamaie
  • optional - stafide
  • Pentru finisat placinta
  • 100 ml smantana grasa
  • un ou
  • 4 linguri apa

 

Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

10 + 18 =

Voteaza reteta: