Prajitura cu crema de nuca - retete prajituri sarbatori | Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura cu crema de nuca

64Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand ati mancat voi o prajitura cu crema de nuca, sa afirmati ca nu v-a placut?

Bine, asta daca sunteti fani nuca, in caz contrar e posibil sa fi zis..:))

Cum e prajiturica asta? Simpla! Simpla de tot! Da’ simti asa de bine aromele – nuca si  ciocolata – pentru ca prajitura nu e una incarcata si greoaie, dimpotriva 🙂

Merge fain de tot de pregatit si de sarbatori, fiind spornica si de efect pe platou, printre restul prajiturilor de casa.

Am ales pentru prepararea prajiturii o tava de 25×35 cm. Voi daca vreti ca prajitura sa fie inalta, fie folositi una de 20×30 cm, fie lasati tava mai mare da’ mai puneti 1-2 oua in plus, adaptand in acelasi timp si restul ingredientelor.

prajitura cu crema de nuca

Ingrediente blat Prajitura cu crema de nuca

  • 5 oua mari
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar

Crema

  • 250 g unt
  • 120 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • o lingura amidon

Glazura

  • 150 g ciocolata cu 52% cacao
  • 50-100 ml lapte

prajitura cu crema de nuca - 2

Mod de preparare Prajitura cu crema de nuca

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul.

Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat COMPLET.

Galbenusurile bate-le putin cu furculita cu un varf cutit sare.

Adauga-le peste albusuri. Mixeaza pentru 30 de secunde. Cerne faina deasupra vasului cu ouale, apoi omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.

Unge o tava de 25×35 cm cu ulei, presara faina pe fundul ei (sau o tapetezi simplu, cu hartie pentru copt) si pune compozitia, lingura cu lingura. Niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2 si coace blatul la foc mediu (165-170 grade) pana prinde culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Lasa-l la racit.

Crema de nuca

Intr-o cratita cu fund dublu pune nuca, amidonul si zaharul. Incepe sa adaugi treptat laptele, omogenizand.

Pune cratita o pe foc si amesteca continuu, pana cand se ingroasa crema.

Lasa la racit (se mai intareste in timp ce se raceste.

Mixeaza spuma untul. In 3 etape, adauga-l peste crema de nucam, amestecand energic cu-n tal para.

Intinde crema uniform peste blatul rece. Intodu tava cu prajitura cu crema de nuca , la frigider, pentru 30 minute.

Topeste ciocolata la foc mic, mic, cu putin lapte. Adauga treptat lapte (tot la foc mic) pana cand glazura e fluida, dar nu moale.

O lasi sa se racoreasca apoi o intinzi unform peste prajitura. Cu varful unei furculite traseaza linii, valuri, apoi da prajitura la rece pana cand se intareste glazura.

Portioneaz-o dupa ce o lasi 15-20 minute la temperatura camerei. Crema, fiind cu unt, tinde sa se intareasca.

Sursa retetei.

prajitura cu crema de nuca

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns