E prima mea reteta de crumble! 🙂
Un desert cu fructe atat de simplu si rapid pe care nu l-am testat pana acum.
Copiilor le-a placut mult de tot, au lins formele de ceramica, asa ca acest crumble va fi preparat de-acum si-n alte variante, cu alte fructe.
[ingredients title=”Ingrediente Crumble”]
Pentru crusta de biscuit
- 150 gr faina
- 65 gr zahar
- 80 gr unt
- putina sare
Pentru 5 forme de ceramica am folosit cate doua maini bune de zmeura, afine, respectiv coacaze.
In plus – 5 linguri zahar, zahar vanilat si o lingura cu varf amidon alimentar.
Unt pentru uns formele.
[/ingredients]
- Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
- Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.
- Unge formele de ceramica cu unt.
Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. - Cand ai obtinut un aluat faramicios imparte-l in mod egal in forme, peste fructe.
- Da formele la cuptor, la foc mediu, si lasa-le pana ce crusta incepe sa se rumeneasca usor(cam 30minute)
- Serveste-le pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata deasupra.
[/directions]
dilema pt mine in dimineata aceasta este: de ce retete care mi se perinda foarte des pe sub ochi, nu am curiozitatea sa le citesc decat la tine? :-??
:))))) nu stiu tu Lie tu.
Poate din acelasi motiv din care pe mine ma obsedeaza ciorba aia a ta cu polonicul :))))
ce? nu am mai vazut eu ciorbe pe tot netul?:))))) dar aia…uf, trebuie sa-i cedez, ca sa-mi treaca 😀