Croissante pufoase cu sunca si cascaval - Rețete Papa Bun

Croissante pufoase cu sunca si cascaval

480Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Croissante pufoase cu sunca si cascaval – Va povesteam zilele trecute de aluatul de foietaj rapid. Acel aluat nu e rapid in comparatie cu asta! Asta e si mai rapid si tare fain de lucrat.

E drept, parca ala are gust mai intens de unt, dar si asta e foarte bun si cornurile minunate, pufoase, consistente! Incercati-le macar o data si va garantez ca va deveni aluatul favorit pentru cornuri!

Puteti alege umpluturi sarate, dulci, cum vreti voi!

Croissante pufoase cu sunca si cascaval

Ingrediente Croissante pufoase cu sunca si cascaval

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 125 ml iaurt
  • 125 ml lapte
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare
  • 2 oua
  • 70-80 g unt – cu 82% grasime
  • un galbenus de ou
  • felii subtiri de cascaval – mie imi place cel feliat de la Lidl, PILOS
  • felii subtiri de muschi tiganesc, sunca, mezel – eu am pus muschi tiganesc de la Lidl, cu “eticheta curata”
  • pentru varianta dulce puneti in aluat 3 linguri zahar, nu una si umpleti cu patratele de ciocolata, crema de vanilie, gem etc

Mod de preparare Croissante pufoase cu sunca si cascaval

Puneti drojdia impreuna cu 50 ml lapte cald si 3 linguri de faina intr-un bol, amestecati usor pana la omogenizare (trebuie sa aiba consistenta smantanii, daca e cazul mai puneti putina faina) si lasati la loc cald pentru 10 minute – sau pana observati ca a crescut frumos in volum.

Puneti in bol faina, ouale, sarea si drojdia crescuta, apoi adaugati treptat laptele cu iaurtul (incalzite usor impreuna) si omogenizati.

Rasturnati aluatul pe masa de lucru si incepeti sa framantati, ajutandu-va de faina.

Daca aluatul o cere, mai puteti pune putina faina.

Framantati timp de 10 minute sau pana cand aluatul e elastic si nelipicios. Cu cat framanti aluatul va fi mai placut la palpare desi initial e lipicios.

Imparte aluatul in 8 bile egale.

Pe blatul de lucru infainat intinde fiecare bila intr-o foaie de 20-22 cm (toate foile le vei intinde egal!) si unge cu unt lasat in prealabil la temperatura camerei (imparti untul asa incat sa-ti ajunga pentru 7 foi).

Suprapui foile, pe masura ce le intinzi si ungi pe fiecare.

Doar ultima foaie ramane neunsa.

Presari faina pe blat si intinzi “gramada” de foi suprapuse intr-o foaie rotunda mare, de 42-43 cm.

O imparti in 12 parti egale – ca-n imagini.

Pui pe fiecare bucata, la baza, umplutura aleasa – in cazul meu felii subtiri de cascaval si muschi tiganesc, apoi rulezi usor cornurile incepand de la baza. Le asezi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Dai tava cu croissante pufoase cu sunca si cascaval la loc cald pentru 30 minute (pont : incalzeste 3 minute cuptorul, stinge focul si baga tava in cuptor)  si inca 30 minute la frigider.

  • Preincalzeste cuptorul la 180 grade, program cu ventilatie sau 200 grade program normal

Dupa o ora (cele 30 min la cald si 30 la rece ) scoti cornurile de la frigider si le ungi cu galbenus batut cu putin lapte.

Le introduci in cuptor, pe treapta 3 (la mijloc) pentru 15-20 minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.

Le lasi sa se racoreasca, apoi le poti servi alaturi de un iaurt bun 😉

Sursa de inspiratie a retetei – bucataras.ro

 

Croissante pufoase cu sunca si cascaval

Croissante pufoase cu sunca si cascaval

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns