mnb

Poale-n brau umplute cu mere

2.82KVizualizări
4.5
(10)

Deci da! Un mare „da” pentru varianta asta de poale-n brau umplute cu mere. Cand Danut imi da ok-ul sa pot posta, inseamna ca e bun 🙂 Ingrediente simple, aluat dospit, umplutura de mere aromate, rezultat pe placul copiilor mei. Trebuie sa incercati si voi reteta de poale-n brau cu mere.

poale-n-brau-cu-mere-2

Ingrediente poale-n brau cu mere

  • 550-600 g faina alba
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 8 g drojdie uscata
  • 20 linguri lapte caldut
  • 100 g zahar
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri ulei de masline

Umplutura

  • 6-7 mere mari
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie

Pentru finisat

  • un ou batut + o lingurita zahar pudra

poale-n-brau-cu-mere-4

Mod de preparare Poale-n brau cu mere

Se pun intr-un bol drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina.

Se amesteca. Se adauga treptat cate putin lapte cald pana cand se obtine un amestec de consistenta smantanii.

Se lasa la loc cald pana cand amestecul isi dubleaza volumul.

Intr-un bol mare se pune faina, ouale, sarea, coaja rasa, zaharul si untul care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei.

Se adauga amestecul cu drojdie (dupa ce creste in volum), se amesteca, apoi se incepe a turna putin cate putin, laptele cald ramas, in timp ce framantam. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati fie putin lapte, fie faina. Aluatul trebuie sa fie elastic, nelipicios.

Cu mainile infainate cand si cand, framantati pentru 5 minute.

Puteti face asta si la masina de paine, program de framantare, sau in robotul de bucatarie.

Acoperiti bolul si il lasati la loc cald, pentru 60 de minute.

Intre timp curatati si dati merele pe razatoare.

Le puneti intr-un vas impreuna cu zaharul si le caliti bine. Scurgeti sucul (nu trebuie ca umplutura sa fie umeda, vedeti in imagine)

Adaugati zahar vanilat, zeama de lamaie (2-3 linguri) si scortisoara dupa gust.

Modelare poale-n brau cu mere

Impartiti aluatul crescut in 16 bucati egale. Fiecare bucata o modelati in forma de bila.

Aplatizati fiecare bila cu degetele. Puneti cate o lingura generoasa din umplutura de mar, racita, apoi adunati aluatul intr-o boceluta apasand foarte bine marginile. Daca nu le strangeti bine, riscati sa se desfaca la copt.

Puneti placinta cu „lipitura” in sus in tava tapetata cu hartie de copt.

Procedati la fel cu aluatul ramas si cu umplutura de mere.

Lasati tava la loc cald pentru inca 20 de minute.

Ungeti cu ou batut amestecat cu zahar pudra.

Preincalziti cuptorul la 165 grade, program cu ventilatie, cu 5 minute inainte de a introduce placintele.

Introduceti tava cu poale-n brau cu mere pe treapta din mijloc si coaceti placintele pentru 30-35 minute sau pana cand sunt frumos rumenite. Le acoperiti 2-3 minute cu un servet curat, apoi le pudrati cu zahar pudra.

poale-n-brau-cu-mere-4

Ne vedem si pe facebook aici – Retete papa bun si pe Instagram aici – Retete papa bun. ro

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns