Tarta rustica cu mere si crema de vanilie - Rețete Papa Bun

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

791Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Sa va vorbesc iar despre Green Sugar? As exagera de-acum :))

V-am vorbit in articol, v-am dovedit cat e de bun in reteta de Cheesecake, astazi doar sustin ceea ce am afirmat, cu o noua reteta.

O reteta cu mare succes pentru care am primit telefon – “e mortala tarta asta!” :))) si-am avut si dovada in fatza mea  – “eu o mananc pe toata ca e prea buna! :))”.

Asa-i c-atunci cand zici adevarul nu se cheama ca te lauzi? :)))

tarta cu vanilie
[ingredients title=”Ingrediente aluat fraged”]

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • putina sare
  • o lingurita indulcitor Green Sugar

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingrediente sos de vanilie”]

  • 100 gr zahar
  • 100 gr frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura amidon
  • vanilie

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingrediente crema de vanilie”]

  • 250 gr mascarpone
  • un galbenus de ou
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita intaritor pentru frisca

[/ingredients]

  • plus 2 mere mari, scortisoara si putin indulcitor

DSC_0297

[preparare title=”Mod de preparare Aluat fraged”]

  1. Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
  2. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
  3. Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.

[/preparare]

[preparare title=”Mod de preparare sos de vanilie”]

  1. Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.
  2. Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.
  3. Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.
  4. Speli bine merele, le cureti si le tai felii.
  5. Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.
  6. Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.

[/preparare]

[preparare title=”Mod de preparare crema de vanilie”]

  1. Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.
  2. Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.
  3. Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.
  4. Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))

[/preparare]

Si daca tot vad ca e bun tare indulcitorul natural Green Sugar la prajiturit, pe cine oare as alege mai bine sa prepare ceva dulce decat pe Miha?

Deci provocarea merge la Dulciuri fel de fel. Asteptam sa-i vedem creatiile si sa-i auzim parerile.

DSC_0309b

TARTA 2

 

TARTA

TARTA5 TARTA 4

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns