Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara - Rețete Papa Bun

Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara

1.45KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Un strop de vanilie, foietaj crocant si aroma de nuci verzi cu scortisoara de la Bunatati din natura . Poti sa vrei ceva mai mult? :p Si se fac atat de simpluuuu!

foietaj-vanilie1

Ingrediente

  • pentru 12 bucati:
  • o foaie foietaj
  • un galbenus de ou

Crema

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita gelatina granule
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca (100 gr frisca vegetala + 100 ml smantana)
  • un plic zahar vanilat

 

Preincalzeste cuptorul.

Decongeleaza foaia de foietaj.

Cu ajutorul unui pahar decupeaza cerculete. Mie mi-au iesit 24 bucati.

Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-le cu galbenus de ou si introdu tava la cuptor.

Coace la foc iute pana ce cerculetele sunt frumos rumenite.

Scoate-le pe un platou si lasa-le la racit. Intre timp prepara crema.

Amesteca frisca vegetala cu smantana si o lingura zahar pudra. Mixeaza pana se leaga bine .

Pune gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.

Galbenusurile amesteca-le cu restul de zahar si pune-le intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pana se dilueaza zaharul. Adauga zaharul vanilat si gelatina, in amestecul fierbinte, si amesteca pana se dilueaza.

Raceste bine apoi toarna peste frisca si mai mixeaza un minut.

Baga crema la rece pentru 5 minute apoi spriteaza din ea peste 12 cerculete de foietaj.

Acopera crema cu celelalte 12 cerculete si da prajiturile la rece.

La servire pune peste fiecare topping de dulceata de nuci verzi de la Bunatati din natura :), sau orice dulceata doresti si ai in casa.

Minunate dimineata la cafea 🙂

 

 

bunatatidinnatura

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

14 comentarii

Lasă un răspuns