mnb

Aripioare cu sos

6.9KVizualizări
3.8
(5)

Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? Asta faci cand mananci aceste aripioare cu sos!

No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:))

O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o repeti 🙂

Ai nevoie de

o caserola aripioare pui (800-900 g)

o lingura miere

3-4 catei usturoi

2 linguri zeama lamaie

2 linguri ketchup

2 linguri sos de soia

o lingura otet balsamic

boia de ardei dulce/iute – dupa preferinte

ulei – 40 ml

Mod de preparare Aripioare cu sos

Spala si curata aripioarele.

Usuca-le cu un servet curat.

Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia)

Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Intre timp pregateste sosul.

Curata si piseaza usturoiul apoi adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Daca nu iti place dulce, renunta la miere.

Cand aripioarele sunt frumos rumenite, torni sosul deasupra si cu o lingura mare (de lemn sau silicon, sa nu strici tigaia) amesteci, cuprinzandu-le in sos.

Le mai lasi 3 minute amestecand constant, sa nu arzi sosul, apoi opresti focul.

Poti servi cu cartofi la cuptor, cu salata sau cu orez.

  • nota. daca nu esti sigur/sigura ca aripioarele sunt bine patrunse, in sosul pe care-l adaugi la final pune si 150 ml apa si fierbe totul pentru 10-15  minute(nu 3), la foc iute  fara sa acoper tigaia, amestecand constant pana cand susul a scazut si ai cuprins cu el toate aripioarele

Sursa de inspiratie

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

four × four =