Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? Asta faci cand mananci aceste aripioare cu sos!
No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:))
O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o repeti 🙂
Ai nevoie de
o caserola aripioare pui (800-900 g)
o lingura miere
3-4 catei usturoi
2 linguri zeama lamaie
2 linguri ketchup
2 linguri sos de soia
o lingura otet balsamic
boia de ardei dulce/iute – dupa preferinte
ulei – 40 ml
Mod de preparare Aripioare cu sos
Spala si curata aripioarele.
Usuca-le cu un servet curat.
Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia)
Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Intre timp pregateste sosul.
Curata si piseaza usturoiul apoi adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Daca nu iti place dulce, renunta la miere.
Cand aripioarele sunt frumos rumenite, torni sosul deasupra si cu o lingura mare (de lemn sau silicon, sa nu strici tigaia) amesteci, cuprinzandu-le in sos.
Le mai lasi 3 minute amestecand constant, sa nu arzi sosul, apoi opresti focul.
Poti servi cu cartofi la cuptor, cu salata sau cu orez.
- nota. daca nu esti sigur/sigura ca aripioarele sunt bine patrunse, in sosul pe care-l adaugi la final pune si 150 ml apa si fierbe totul pentru 10-15 minute(nu 3), la foc iute fara sa acoper tigaia, amestecand constant pana cand susul a scazut si ai cuprins cu el toate aripioarele