Cand vrei un desert bun, racoritor, rapid, care sa nu te tina foarte mult in bucatarie, alege Prajitura Diplomat.
Nu-i deloc greu de facut, daca respecti exact ce scriu aici, iese destul de multa, ies undeva la 8-10 portii consistente si nici nu e foarte costisitoare.
Cu combinatia din interiorul prajiturii, te poti juca la infinit! Poti amesteca fructe, poti face cu un singur fruct, oprindu-te la pere, struguri, capsuni, piersici, cirese, caise, ananas etc. Singurele nerecomandate sunt kiwi si ananasul proaspat, care pot compromite actiunea gelatinei.
Ingrediente tava 14cm/24cm
Crema Diplomat
- piscoturi 16-20 bucati
- 3 oua
- 80 g zahar
- un compot – Cocktail de fructe (420 g)
- 10 g gelatina
- 350 ml smantana pentru frisca (eu combin smantana pentru frisca cu smantana fermentata, ala e gustul care-mi place mie )+ 1-2 linguri zahar
- un plic zahar vanilinat
- nota- cantitatea de zahar nu este exacta; gusta din crema la final (NU PUNE FRUCTELE, LE VEI ADAUGA DUPA)si suplimenteaza cu zahar pudra, daca iti place mai dulce, dar ai grija ca si piscoturile sunt foarte dulci, asa ca eu nu ti-as recomanda sa mai adaugi
Pentru ornat
- 250 ml smantana pentru frisca indulcita dupa gust, in care adaugi o lingura zeama lime
Mod de preparare Prajitura Diplomat
Incepe cu fructele, pe care le pui intr-o strecuratoare.
Pui gelatina intr-o cescuta, impreuna cu 50 ml apa rece.
Ouale le amesteci cu zaharul si le pui intr-un vas cu fund dublu, la foc mic.
Amesteci continuu cu un tel, pana cand zaharul e diluat si compozitia usor ingrosata si spumoasa – aprox 2-3 minute.
Opresti focul si lasi sa se racoreasca (2 minute) timp in care mixezi frisca impreuna cu smantana, vanilia si zaharul, pana are o textura ferma.
Iei gelatina si o pui in compozitia calda de oua, amesteci sa se topeasca si sa se omogenizeze.
Racesti complet punand vasul intr-un altul in care ai pus apa rece.
Incorporezi crema racita, cu un tel, in frisca batuta. Pui si fructele – opresti cateva.
Omogenizezi amestecand usor.
Pregatesti o tava de 14cm/24cm (o tava de chec din aia mai lata) si o imbraci in folie alimentara.
Pui pe fundul tavii cateva fructe, apoi torni jumatate din cantiatea de crema.
Insiropezi piscoturi in siropul ramas de la compot si le asezi intr-un strat peste crema turnata in tava.
Pui crema ramasa, nivelezi frumos si mai pui un strat de piscoturi insiropate.
Acoperi tava cu folie alimentara si o dai la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Desprinzi folia si, cu o miscare ferma, rastorni prajitura pe platou.
O ornezi cu frisca mixata bine, indulcita dupa gust.
Pofta buna!
Poti pregati Prajitura Diplomat si cu blat, in loc de piscoturi, dupa reteta pe care o gasesti AICI
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun