Salata de legume cu ton si dressing cu mustar e absolut delicioasa! Totul se potriveste perfect! Daca mai ai rabdare si s-o lasi 20 minute la rece (noi n-am avut :)), e senzationala vara! Echilibrata si extrem de gustoasa, aceasta salata e o idee preluata de la Laura Laurentiu.
N-o sa va scriu cantitati exacte, depinde cat de mult vreti sa faceti, adaptati. Voi scrie in paranteza cat am folosit eu, pentru 2 persoane.
Ingrediente Salata de legume cu ton si dressing cu mustar
- salata verde (o jumatate)
- cozi de ceapa verde sau ceapa rosie uscata (cozile de la 2 cepe)
- masline, cu sau fara sambure (12-15 bucati)
- oua fierte (4buc)
- ton in ulei (o conserva de 112 g)
- rosii cherry sau alt soi (am pus vreo 12-13, mici)
- porumb boabe din conserva (jumatate de conserva de 170 g)
- mustar (o lingurita)
- miere (o lingurita)
- sare(o lingurita rasa)
- piper (un varf de lingurita)
- ulei de masline (50 ml)
- zeama de lamaie (zeama de la jumatate de lime)
Pregatire ingrediente pentru Salata de legume cu ton si dressing cu mustar
Fierbi ouale pentru 8-10 minute, le pui in apa rece, apoi le cojesti. Reci le tai in 4 sau in 8, cum doresti.
Speli bine salata verde, o lasi la scurs sau te folosesti de uscatorul de legume).
Pui la scurs porumbul si tonul.
Ceapa si rosiile le speli bine apoi le toci, ceapa rondele, rosiile cherry le tai in doua.
Intr-un castronel pui mustarul, mierea, sarea si piperul si omogenizezi. Torni in fir subtire uleiul amestecand, iar la final adaugi treptat si zeama de lamaie.
Intr-un bol pui ingredientele – salata rupta bucatele, ceapa rondele, rosiile, tonul, ouale, porumbul si maslinele.
Torni deasupra dressingul, apoi, cu ajutorul a doua furculite (sau ustensile speciale pentru salata), amesteci salata.
Poate-ti place si Salata cu telemea si oua