Salata turceasca de morcovi cu iaurt si usturoi e salata pe care o s-o tot faci toata vara! Racoritoare, sanatoasa si buna, o poti servi alaturi de fripturi sau pur si simplu pe paine. Un preparat extrem de simplu de facut, racoritor si gustos, m-a cucerit maxim! Ideala atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru ocazii speciale.
Ingrediente Salata turceasca de morcovi cu iaurt si usturoi
- 400 g morcov
- 400 ml iaurt gras (de preferat iaurt grecesc)
- 4-5 linguri ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- optional – o lingura de maioneza, pentru un plus de gust – eu recomand sa puneti
Preparare Salata turceasca de morcovi cu iaurt si usturoi
Spala morcovii cu o perie pentru legume.
Da-i pe razatoarea cu ochiuri mari.
Pune-i impreuna cu uleiul de masline intr-o cratita si caleste pentru 7-8 minute, amestecand constant, pana cand morcovul se inmoaie usor.
Opreste focul si lasa la racit, apoi adauga usturoiul pisat.
Separat amesteca iaurtul cu masioneza.
Cand morcovul e rece, pune amestecul si omogenizeaza cu miscari usoare.
Potriveste gustul de sare.
Da Salata turceasca de morcovi cu iaurt si usturoi la rece pentru 15-20 minute, apoi poti servi.
Poate iti place si
Pe facebook ne vedem la – Retete papa bun