vineri, august 23, 2019

Cornuri moi

185Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici?

Nicio problema! Toti le pot manca!

Sunt atat de moi!

Cand am vazut titlul acestei retete, “cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi pot fi?

Da’ sincer sunt atat de moi incat dupa cuvantul “cornuri” poti pune “moi” si de 10 ori :))

Ce trebuie sa faceti sa va iasa asa? Sa respectati reteta intocmai! Fara timp scurtati sau ingrediente schimbate.

Culmea ca nici nu sunt scumpe deloc 🙂

Cornuri moi

Ingrediente aluat cornuri moi

500-550 g faina alba
un plic drojdie uscata (dr oetker folosesc eu)
2 linguri miere
250 ml lapte
50 g unt
1/2 lingurita sare (daca le faceti dulci, puneti mai putina sare)

Umplutura poate varia
Eu am pus crema de ciocolata

pentru uns – un ou

Cornuri moi

Mod de preparare cornuri moi

Pune intr-un bol drojdia cu 20 ml apa calduta si 2 linguri faina.

Amesteca si lasa 15 minute la loc caldut.

Amesteca intr-un ibric laptele, cu mierea si pune pe foc sa se incalzeasca usor, usor. Pune si untul in laptele caldut si-amesteca sa se topeasca.

Intr-un bol mai mare pune faina, sarea si toarna laptele. Adauga drojdia si omogenizeaza. Framanta cu mana, apoi rastoarna aluatul pe blatul de lucru infainat.

Framanta cel putin! 10 minute si adauga faina, putin cate putin, daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu fie nici tare, nici lipicios.

Are o textura deosebita! Se desprinde-n fasiute cand intindeti de el (vezi foto).

Dupa ce-ati framantat (10-15 minute, da? ), puneti aluatul in bol, acoperiti vasul si lasati la dospit 50-60 minute.

Luati jumatate din aluat, adunati-l intr-o bila rotunda si intindeti cu sucitorul intr-o foaie nici groasa nici subtire. Taiati cu-n cutit subtire si-mpartiti in triunghiuri.

Puneti la baza triunghiului o lingurita de umplutura (eu am pus ciocolata) treceti aluatul usor peste umplutura apasand pe laterale, sa nu iasa la copt, trageti de varful triunghiului usor, apoi rulati.

Asezati cornurile in tava in care ati pus hartie de copt (daca-i buna tava nici nu-i necesar, eu in a doua tava n-am mai pus)

Ungeti cu ou batut si coaceti la 175 grade, pe treapta din mijloc, pana se rumenesc frumos.

Procedati la fel cu restul de aluat.

Sursa culinar.ro 

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

cornuri moicornuri moicornuri moi

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns