Scovergi - reteta scovergi de post | Rețete Papa Bun

mnb

Scovergi

44Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Scovergi – O reteta simpla, ieftina, grozava servita ca atare, in zilele de post, pudrate cu zahar sau mancate cu mujdei de usturoi sau cu gem, zacusca sau, in zilele de dulce, unse cu smantana si presarat cascaval.

Bineinteles, avem si reteta de scovergi cu oua, dar azi v-o prezint pe cea de post

Reteta Scovergi

  • 500 g faina alba
  • 300 ml apa calduta
  • o lingura zahar
  • un plic drojdie uscata
  • o lingurita sare
  • 2 linguri ulei (eu pun de masline)
  • ulei pentru prajit

scovergi-2

Mod de preparare reteta scovergi

Aluatul poate fi facut atat la masina de paine, cu programul framantare si dospire, cat si in modul clasic.

Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, intr-un bol.

Adauga, treptat, apa calduta, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putina apa, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).

Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.

Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Imparte aluatul in 8 bile aproximativ egale.

Unge cu ulei blatul de lucru si aplatizeaza cu degetele fiecare bila de aluat.

Nu intinde cu sucitorul, doar cu degetele.

Incinge ulei intr-o cratita inalta.

Ia fiecare bucata de aluat aplatizata si prajeste-o in ulei, la foc mediu, rumenind-o frumos pe ambele parti, Nu intepa cu furculita ci ajuta-te de o spatula sa le invarti si sa le scurgi de ulei dupa prajire.

  • In timp ce le prajesti pe primele, mai aplatizeaza cele ramase, pentru ca ele cresc la cald.

Aseaza-le pe o tava in care ai pus servetele absorbante.

Serveste-le usor calde sau reci. Sunt la fel de bune!

Reteta preluata de la Violeta

 

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns