Este, fara doar si poate, cea mai buna negresa de post incercata si mancata de mine pana acum. Reteta de unde m-am inspirat avea si glazura insa cand am gustat-o in forma-n care v-o prezint si-am vazut cat de buna este, n-am vrut sa-i mai adaug nimic in plus, era perfecta 🙂
Am servit-o pe mama iar cand a plecat de la noi a zis :
– Sa n-o mancati pe toata, sa-mi mai dati si maine :))).
toate ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 250 ml
- o cana zahar tos
- o cana gem de prune (puteti pune si alt fel de gem)
- o cana apa minerala
- 1/2 cana ulei
- o cana nuca
- 1/2 cana cacao
- 2-3 cani faina
- un plic praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- 3 linguri zeama de lamaie
- un plic zahar vanilat
- putina sare
- doua maini bune stafide
- Modul de preparare este mai mult decat simplu 🙂
- Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul, zaharul vanilat si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
- Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
- Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in bol.
- Pune zaharul vanilat si sarea si omogenizeaza.
- Adauga treptat faina amestecand sa nu faca cocoloase. In functie de gemul pe care l-ai adaugat poate fi necesar sa mai adaugi putina faina sau sa nu o pui pe toata. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, asa ca urmareste acest aspect si-n functie de asta pui, sau nu, toata faina.
- Adauga nuca tocata si amesteca.
- Unge cu ulei o tava de 25/20 cm, presara faina si toarna compozitia.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace negresa la 160 grade pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii devine lucioasa iar prajitura trece testul scobitorii.