Ingrediente
- pentru blat
- 5 oua
- o cana faina
- 4 linguri ulei
- esenta rom – o lingurita
- o lingurita praf copt
- un praf de sare
- o cana zahar
- pentru crema
- 4 galbenusuri
- 300 gr zahar pudra
- 400 gr unt
- 3 linguri cacao
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri amidon
- o esenta rom
- un plic praf ciocolata calda
- decor:
- nuca macinata
- frisca
- sirop de zahar ars
- + un vagonetar :))))
Mod de preparare
blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul.
Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic .
crema:
Amestecam galbenusurile cu amidonul, ciocolata calda, frisca si cacaoa. Punem la foc mic si amestecam pana la ingrosare. Cat timp se raceste frecam untul spuma cu zaharul si-l adaugam lingura cu lingura peste amestecul racit.
asamblare :
Din blat taiem o bucatica , care va forma vagonul de marfa :))).Blatul ramas il taiem pe orizontala.
Prima bucata o mai taiem odata pe orizontala.
A doua bucata o taiem pe verticala si cele doua bucati obtinute le taiem odata pe orizontala.
Asezam bucatile cele mai mari, le insiropam si le imbracam in crema.
Celelalte blaturi, mici, le asezam formand cabina locomotivei. Pe fiecare o insiropam si ungem cu crema.
Intre locomotiva si vagon bagam grisine , apoi imbracam totul in crema. Tapetam totul cu nuca macinata apoi ornam cu frisca si biscuiti.
Super arata… felicitari!
Buna dimineata, Felis. Multumesc.
Tot de 1 iunie l-ai facut, pt. copilasi, nu-i asa?
Ti-a iesit foarte frumos, l-am vazut si eu in rev. Libertatea Retete si chiar m-a batut gandul sa-l fac, pe urma am ales Buburuza…ca aveam si braza si capsuni.
O zi faina!
Eiii…tuc tuc… eu de ce nu m-am plimbat cu trenu’ asta? :((
Ma duc…ma duc… :)))