Cotlet de porc in crusta de condimente - Rețete Papa Bun

mnb

Cotlet de porc in crusta de condimente

2.09KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O fripturica frageda, suculenta si aromata inspirata dintr-o reteta a la Edith Frincu.
Mi se intampla deseori sa vad retete care-mi fac cu ochiul; pe unele le las pe-o lista de asteptare in timp ce altele pur si simplu ma obsedeaza:))).Asa s-a intamplat cu aceasta reteta postata de Edith zilele trecute…

Merge atat ca fel principal,alaturi de sosuri, legume, orez, piure , cat si ca aperitiv.
Ingrediente:
500-600 gr cotlet porc
2 lgt seminte de mustar galben si brun(am avut amestecat)
2 lgt piper negru
2 lgt praf de usturoi
o lgt sare mare
2 lgt boabe coriandru
1 lgt salvie uscata
1 lgt rozmarin
putin cimbru
Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati .
Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet.
Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele, dupa preferinte.
Am pus bucatile de carne pe o farfurie, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider.
Cred ca a stat..3-4 ore.
Am incins o tigaie antiaderenta, am pus putin ulei si am prajit bucatile pe fiecare parte cate 2-3 minute.(nu invartiti cu furculita, se scurge sucul carnii; eu le-am “manevrat” cu ajutorul a doua linguri, nu am cleste)
Am transferat intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si am bagat la cuptor, la 190 grade, pentru 35 minute.
Nu-l taiati cand il scoateti din cuptor ci dupa 10 minute.
Multumesc, Edith .

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns