Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :))

Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc azi, ardeiul gras dulce si stropul acru de lime.

Dar hai sa va zic ce si cum.

Ingrediente blinii

  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 120 g faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • 1/3 lingurita sare

Ingrediente pasta de ton

 

 

Mod de preparare Blinii cu pasta de ton

Separi galbenusurile de albusuri

Galbenusurile le amesteci cu untul topit si racit, amestecand cu un tel.

Adaugi laptele usor-usor caldut apoi faina amestecata cu sarea si drojdia. Omogenizezi, acoperi bolul si lasi 25-30 minute la loc cald.

Bati spuma albusul si-l incorporezi usor.

Acu’ faci cum iti e mai ok, ori in forma de briose, la cuptor, si-ti ies ca ale mele, ori intr-o tigaie antiaderenta si ies usor rumene.

In cazul meu, am uns formele cu unt si-am pus cate-o lingura de compozitie. Mi-au iesit 18 blinii.

Am introdus tava la cuptor, la 175 grade, treapta din mijloc, pentru 8 minute.

Se scot super usor, cu o furculita.

Cat timp sta aluatul acoperit, prepara umplutura.

Pune toate ingredientele intr-un bol, baga blenderul si paseaza pana ai o pasta fina.

Da la rece pana pregatesti si coci bliniile.

Cand acestea sunt reci, le asezi pe un platou, pui pasta de ton in pos si spritezi pe fiecare.

Ornezi pentru aspect si gust cu lime si ardei rosu.

Bune! Chiar sunt bune! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email