Blini cu pasta de ton

Blini cu pasta de ton

Blini, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :))

Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc azi, ardeiul gras dulce si stropul acru de lime.

Dar hai sa va zic ce si cum.

Ingrediente blini

  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 120 g faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • 1/3 lingurita sare

Ingrediente pasta de ton

 

 

Mod de preparare Blini cu pasta de ton

Separi galbenusurile de albusuri

Galbenusurile le amesteci cu untul topit si racit, amestecand cu un tel.

Adaugi laptele usor-usor caldut apoi faina amestecata cu sarea si drojdia. Omogenizezi, acoperi bolul si lasi 25-30 minute la loc cald.

Bati spuma albusul si-l incorporezi usor.

Acu’ faci cum iti e mai ok, ori in forma de briose, la cuptor, si-ti ies ca ale mele, ori intr-o tigaie antiaderenta si ies usor rumene.

In cazul meu, am uns formele cu unt si-am pus cate-o lingura de compozitie. Mi-au iesit 18 blini.

Am introdus tava la cuptor, la 175 grade, treapta din mijloc, pentru 8 minute.

Se scot super usor, cu o furculita.

Cat timp sta aluatul acoperit, prepara umplutura.

Pune toate ingredientele intr-un bol, baga blenderul si paseaza pana ai o pasta fina.

Da la rece pana pregatesti si coci blinii.

Cand acestea sunt reci, le asezi pe un platou, pui pasta de ton in pos si spritezi pe fiecare.

Ornezi pentru aspect si gust cu lime si ardei rosu.

Bune! Chiar sunt bune! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie! Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii. Am incercat diverse retete de-a lungul […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email