mnb

Sarutarile maicutelor – fursecuri fragede cu nuca

5.68KVizualizări
4.5
(38)
Print Friendly, PDF & Email

Fiind fan inrait nuca, am savurat aceste fursecuri fragede cu ochii inchisi! Umplutura bogata cu gust intens, aromata cu stafide si portocala, imbracate intr-un cosulet fraged care se topeste in gura, chiar n-aveau cum sa nu ma cucereasca! Nu la fel pot spune despre fiu-miu, care a zis ca vrea si el, doar daca pot sa scot nuca :))))))))))) Deci , va impartiti in doua grupe, grupa 1, iubitori de nuca, oameni misto :))) si grupa 2, care plecati acasa :))) Grupa 1 le pregatiti si-mi multumiti :))) Merita fiecare foita intinsa si fiecare biluta modelata 🙂 Eu am facut portie dubla, 62 bucati, si asa voi scrie reteta. Voi faceti cate credeti ca puteti manca.

Preluare reteta, plus o poveste frumoasa – AICI

fursecuri-fragede-1

Ingrediente Sarutarile maicutelor – fursecuri fragede cu nuca

  • 400 g faina
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 6 galbenusuri
  • un pic de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • faina pentru blatul de lucru

Uplutura

  • 6 albusuri
  • putina sare
  • 200 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • o lingura cu varf coaja rasa de portocala

Zahar pudra pentru finalizat reteta

fursecuri-fragede-2

Mod de preparare Sarutarile maicutelor – fursecuri fragede cu nuca

Aluat

Intr-un bol incapator pune faina cernuta, sarea, zaharul vanilat si untul rece, taiat cubulete.

Incorporeaza cu varful degetelor untul in faina, pana cand obtii un amestec lipicios.

  • Eu prefer sa folosesc pentru acest pas un tel para, cu varful caruia incerc sa „sparg” cubuletele de unt, apoi amestec energic, circular.

Adaugi smantana si galbenusurile si le incorporezi in aluat, fara a insista. Trebuie doar sa aduni totul intr-un aluat omogen, nu sa framanti.

  • Pentru ca faina folosita de mine  are o putere de absorbtie mare, si am remarcat asta si la alte retete pe care le-am preluat de la Laura, a trebuit sa plusez cu inca 2 linguri de smantana, nu reusea lichidul sa cuprinda toata faina

Dupa ce ai adunat totul intr-un aluat omogen, speli bine mainile, le usuci, si imparti aluatul in bucatele egale.

  • Eu am rupt bucatele intre 13 g si 15 g si am obtinut 62 bucati.

Modelezi bucatile in bilute, le asezi pe un platou, le acoperi si le dai la frigider pentru o ora.

Tot acum pregatesti si umplutura, care in timpul in care sta aluatul la rece, trebuie sa se mai lase in volum.

Mixezi spuma albusurile cu putina sare. Adaugi treptat, in ploaie, zaharul si mixezi pana cand nu se mai simt in compozitie granule. Pui nuca, stafidele si coaja rasa si omogenizezi totul amestecand usor.

Dupa ce a trecut o ora, infainezi blatul de lucru si sucitorul, avand mereu la indemana faina in plus pentru a face asta si intinzi cate o foaie aproximativ rotunda fiecare biluta de aluat, cat de subtire poti tu (aprox 14 cm)

Pui cate o lingurita plina de umplutura, apoi aduni aluatul deasupra, ca intr-o boceluta.

  • Intre timp preincalnezti cuptorul la 190 grade.

Transferi fursecul astfel format intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Continui acest lucru pana umpli tava, apoi lasi din nou la rece bilutele, pana vei trece la urmatoarea tura.

Coci fiecare tava cu Sarutarile maicutelor – fursecuri fragede cu nuca pentru aproximativ 15 minute, pe treapta medie, sau pana cand varfurile fursecurilor se rumenesc usor.

Fierbinti la treci cu grija prin zahar pudra (sunt fragede, ai grija de ele :)) ) apoi le transferi pe platouri.

fursecuri-fragede-3

fursecuri fragede

fursecuri-fragede-4

fursecuri-fragede-5

Sarutarile maicutelor - fursecuri fragede cu nuca
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • 400 g faina
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 6 galbenusuri
  • un pic de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • faina pentru blatul de lucru
  • Uplutura
  • 6 albusuri
  • putina sare
  • 200 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • o lingura cu varf coaja rasa de portocala
  • Zahar pudra pentru finalizat reteta

 

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 38

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

8 comentarii

Lasă un răspuns

10 + thirteen =

Voteaza reteta: