Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos.

Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in pene :))

Glumesc, dar cred ca orice parinte incearca sa ofere copiilor, in lumea asta plina de tentatii, tot ce se poate mai bun.

Reteta de fata se poate realiza, pentru cei ce nu au probleme cu zaharul,  cu ciocolata obisnuita + 60 g zahar la mixarea oualelor, restul retetei remanand neschimbat.

Ingrediente

250 g banuti de ciocolata alba fara zahar (daca folositi ciocolata alba obisnuita, adaugati 60 g zahar cand mixati ouale)

3 oua

80 g unt

un plic zahar vanilat

240 g faina

o lingurita praf de copt

2 linguri pline iaurt

putina sare

Greentella – crema de ciocolata fara zahar

Mod de preparare briose fara zahar

Topiti banutii de ciocolata impreuna cu untul, la foc mic, pana la omogenizare.

Lasati sa se racoreasca.

Mixati ouale cu sarea timp de 3-4 minute la viteza maxima.

Adaugati, putin cate putin, ciocolata topita, mixand continuu.

Amestecati ingredientele uscate si le adaugati peste cele umede, amestecand usor, de jos in sus.

La final incorporati iaurtul.

Pregatiti tava de briose si asezati hartiute speciale.

Puneti din compozitie in fiecare forma.

In mijlocul fiecareia, puneti cate putina crema de ciocolata.

Apasati usor.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 165 grade pentru 20 minute, apoi cresteti temperatura la 180 grade si mai lasati pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

Le mai lasati 10 minute in tava apoi le puteti scoate.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Delicioase , si cui nu-i place ciocolata ?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la  Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Cele mai bune covoare

Cele mai bune covoare

Iar mi-am luat covoare.  Si nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, dar daca mergi la Chilipirul Zilei si le vezi, e imposibil sa nu ti se lipeasca cel putin unul de mana :)). Cum ai […]

Print Friendly, PDF & Email