Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos.

Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in pene :))

Glumesc, dar cred ca orice parinte incearca sa ofere copiilor, in lumea asta plina de tentatii, tot ce se poate mai bun.

Reteta de fata se poate realiza, pentru cei ce nu au probleme cu zaharul,  cu ciocolata obisnuita + 60 g zahar la mixarea oualelor, restul retetei remanand neschimbat.

Ingrediente

250 g banuti de ciocolata alba fara zahar (daca folositi ciocolata alba obisnuita, adaugati 60 g zahar cand mixati ouale)

3 oua

80 g unt

un plic zahar vanilat

240 g faina

o lingurita praf de copt

2 linguri pline iaurt

putina sare

Greentella – crema de ciocolata fara zahar

Mod de preparare briose fara zahar

Topiti banutii de ciocolata impreuna cu untul, la foc mic, pana la omogenizare.

Lasati sa se racoreasca.

Mixati ouale cu sarea timp de 3-4 minute la viteza maxima.

Adaugati, putin cate putin, ciocolata topita, mixand continuu.

Amestecati ingredientele uscate si le adaugati peste cele umede, amestecand usor, de jos in sus.

La final incorporati iaurtul.

Pregatiti tava de briose si asezati hartiute speciale.

Puneti din compozitie in fiecare forma.

In mijlocul fiecareia, puneti cate putina crema de ciocolata.

Apasati usor.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 165 grade pentru 20 minute, apoi cresteti temperatura la 180 grade si mai lasati pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

Le mai lasati 10 minute in tava apoi le puteti scoate.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Delicioase , si cui nu-i place ciocolata ?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
????????????????????????????????????

Când oferi cu inima, de fapt primești

Joi, 24 Mai 2018, reprezentanții companiei Podravka România alături de jurnaliști-bloggeri s-au implicat în pregătirea mesei de prânz asigurate de Complexul de Servicii Sociale Ominis din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială a Municipiului București. […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email