Cu painicile Laugenbrot pofta mi-a facut draga mea prietena Timea, dar reteta apartine Laurei Adamache.
Multumesc frumos, fetelor!
Niste painici grozave pentru micul dejun, pufoase si aspectuoase, bune cu unt si dulceata, facute sandwish sau…servite ca atare :))
[ingredients title=”Ingredients”]
- 500 gr faina
- un cub drojdie – 25 gr
- o lingura zahar
- o lingurita sare fina
- 4-5 linguri ulei/ulei de masline/unt
- 250-270 ml apa calduta
- in plus
- 2 l apa
- sare mare
- 10 lingurite bicarbonat de sodiu
- seminte de susan
[/ingredients]


Reteta e extrem de simpla.
Intr-un vas mic amesteca drojdia cu putina apa calda, zaharul si 2-3 linguri faina.Omogenizeaza.
Pune intr-un bol mai marisor faina, fa o gropita in mijloc si toarna amestecul cu drojdia. Lasa 10 minute la loc cald (drojdia va creste) ,adauga sarea si uleiul apoi aduna totul in mijloc incepand de pe laterale, ducand faina catre drojdia crescuta si adauga treptat apa calda , framantand bine aluatul.
In functie de puterea de absorbtie a fainii mai adauga fie apa calda, fie putina faina, pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Acopera bolul cu-n servet curat si da-l la loc cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Scoate apoi aluatul pe blatul infainat , modeleaza un sul grosut si taie aluatul in 15,16 bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 16 bucati.
Le poti face si mari…cred…8-10 bucati.
Pune 2l de apa la fiert cu 10 linguri bicarbonat si putina sare mare.
Cand amestecul clocoteste pune cate 5 bilute de aluat si fierbe-le aproximativ 30 secunde.
Scoate-le cu o paleta cu gauri, scurge-le si aseaza-le in tava in care ai pus hartie pentru copt. Lasa loc intre ele. Cu varful unui cutit bine ascutit cresteaza-le la suprafata.
Presara sare mare si seminte de susan, introdu tava in cuptorul preincalzit si coace painicile aproximativ 25 minute – trebuie sa fie frumos rumenite.


Pofta buna!


Buna dimineata! ~O) O painica si la mine, se poate? ;;)
Frumusele ti-au iesit!
foarte apetisante painicile tale; eu le-as incerca si cu susan negru sau cu mac
Sunt foarte bune. Le-am facut si eu o data si mi-au placut foarte mult!
Deci asta-i secretul sa iasa asa rumene si apetisante! 🙂
Interesanta reteta dar cred ca sunt minunate!!
Ce frumoase ti-au iesit si tie!!! Trebuie sa le mai fac si eu ca tare mult mi-au placut >:D<
Mi-ati facut pofta cu aceste painici Laugenbrot,trebuie sa incerc aceasta reteta!Multumesc pentru retetele primite!
Arata grozav!!! Brravo!
Multumesc!