Stiti ca-mi plac retetele simple, fara batai de cap, fara extrem de multi pasi si foarte multe ingrediente, iar aceasta crema de vanilie cu unt pentru prajituri, indeplineste aceste lucruri din plin!
Ce poti face cu ea? Poti umple foi fragede, poti umple eclere, un blat de tort sau rulouri.
Sau (de ce nu?) poti realiza un desert la pahar! Numa’ s-o faci si decizi tu dupa 😉
Ingrediente Crema de vanilie cu unt pentru prajituri
- 5 galbenusuri
- 400 ml lapte
- 35 g amidon de porumb
- 8 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat sau o lingurita vanilie
- 200 g unt
edit: am facut de curand reteta si am pus 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 40 g amidon si doar 160 g zahar; a fost mai mult decat suficient!
Mod de preparare crema de vanilie
Pui intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc un ceaun de tuci) galbenusurile, zaharul si amidonul. Adaugi 50 ml lapte si omogenizezi energic cu-n tel para.
Pui si restul laptelui amestecand circular, apoi pui vasul pe foc.
Amesteci continuu, in special in partea a doua a fierberii, cand incepe sa se ingroase, amestecand energic cu telul. Cand s-a ingrosat ca o budinca o iei de pe foc si mai amesteci putin, adaugi vanilia, apoi o acoperi cu folie alimentara si o lasi sa se raceasca.
Mixezi untul spuma, apoi iei cate 2 linguri din budinca rece si adaugi peste unt mixand continuu.
Procedezi la fel pana cand termini toata budinca.
Crema este gata si o poti folosi sau o pastrezi la rece.
Cu cat sta maimult la rece, cu atat devine mai ferma, asa ca dac-o vrei pentru rulouri sau eclere, las-o la frigider 30-40 minute.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun