Clatite de post

Clatite de post

Aceasta reteta de clatite de post e grozav de buna! Nu dai gres niciodata!

Extrem de simplu de facut, economica si destul de gustoasa pentru..o clatita de post 🙂

 

Ingrediente reteta clatite de post

100 g faina

220 ml apa minerala

50 ml ulei

jumatate de banana

putina sare

coaja rasa de lamaie

  • nu puneti zahar in compozitie, acesta le intareste dupa racire

Mod de preparare reteta clatite de post

Cum se prepara?

Extrem de simplu!

Am pus in vasul blenderului intai apa, apoi faina, uleiul, sarea si banana.

Am pornit blenderul si am lasat 3 minute. La final am adaugat putina coaja rasa de lamaie. Compozitia e gata! Trebuie sa arate omogen, pufos, cu consistenta unei smantani mai subtiri.

Daca nu aveti blender procedati asa:

Pasati banana.

Puneti intai faina in bol si adaugati, treptat, apa minerala, amestecand cotinuu cu un tel para, sa nu faca cocoloase.

Incorporati banana pasata amestecand energic (merge fain daca aveti un blender vertical 😉 )

La final adaugati uleiul, sarea si coaja de lamaie. Omogenizati.

Pregatiti o tigaie antiaderenta, o incingeti bine, bine  si puneti cate-un polonic din compozitie, apoi inclinati tigaia sa se prelinga uniform.

Lasati pana se rumeneste, apoi invartiti si coaceti si pe cealalta parte.

Eu nu am uns tigaia cu nimic, are compozitia grasime.

Din compozitia data ies doar 5-6 clatite, depinde cat de mari le faceti, asa ca eu imediat am mai pregatit o portie si-am continuat prajirea.

Voi puteti dubla de la inceput cantitatile.

Eu le ador umplute cu dulceata de visine sau caise.

Reteta in imagini clatite de post

 


Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Cândva am postat și eu o rețetă de clătite de post, chiar reușită, dar uite, că mai învăț și alte modele, chit că ziceam că greu mai pot asimila ceva la vârsta mea.
    Am citit cum meșterești compoziția dacă ai blender și dacă n-ai blender, problema e cum faci atunci când ai ori nu blender, dar nu ai poftă sau îndemânare.
    În fine, știu, am învățat cândva că dacă-ți place, „fă-ți”!. :)))
    No, că mi-a făcut plăcere să citesc la tine aici, chit că lipsesc diacriticele. Ori sunt de dulce? :)))
    Fain!


  2. Ce ma bucura prezenta ta p-aci >:d< Cand n-ai nici una nici alta, o pui pe Lili,. Simplu :)))))))))


  3. Nu e simplu, că mie îmi este poftă și când nu e ea acasă. :)))


  4. Hahaha. Ma mai mir de Mona si de Danut cand vor ACUM! :))))


  5. Nu am apa minerala ca amu mi-as face! Asa ca as pe maine, sau mai bine vineri 😉


    • Am facut ieri de 3 ori :)))
      Prima oara o portie, am mai facut una ca am vazut ca ies putine si seara inca o portie.
      Deci Doamne feri sa vina careva sa zica ca nu e buna reteta! :)))))))))))) Ca de trei ori e testata :)))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email