Clatite de post

Clatite de post

Aceasta reteta de clatite de post e grozav de buna! Nu dai gres niciodata!

Extrem de simplu de facut, economica si destul de gustoasa pentru..o clatita de post 🙂

 

Ingrediente reteta clatite de post

100 g faina

220 ml apa minerala

50 ml ulei

jumatate de banana

putina sare

coaja rasa de lamaie

  • nu puneti zahar in compozitie, acesta le intareste dupa racire

Mod de preparare reteta clatite de post

Cum se prepara?

Extrem de simplu!

Am pus in vasul blenderului intai apa, apoi faina, uleiul, sarea si banana.

Am pornit blenderul si am lasat 3 minute. La final am adaugat putina coaja rasa de lamaie. Compozitia e gata! Trebuie sa arate omogen, pufos, cu consistenta unei smantani mai subtiri.

Daca nu aveti blender procedati asa:

Pasati banana.

Puneti intai faina in bol si adaugati, treptat, apa minerala, amestecand cotinuu cu un tel para, sa nu faca cocoloase.

Incorporati banana pasata amestecand energic (merge fain daca aveti un blender vertical 😉 )

La final adaugati uleiul, sarea si coaja de lamaie. Omogenizati.

Pregatiti o tigaie antiaderenta, o incingeti bine, bine  si puneti cate-un polonic din compozitie, apoi inclinati tigaia sa se prelinga uniform.

Lasati pana se rumeneste, apoi invartiti si coaceti si pe cealalta parte.

Eu nu am uns tigaia cu nimic, are compozitia grasime.

Din compozitia data ies doar 5-6 clatite, depinde cat de mari le faceti, asa ca eu imediat am mai pregatit o portie si-am continuat prajirea.

Voi puteti dubla de la inceput cantitatile.

Eu le ador umplute cu dulceata de visine sau caise.

Reteta in imagini clatite de post

 


Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Cândva am postat și eu o rețetă de clătite de post, chiar reușită, dar uite, că mai învăț și alte modele, chit că ziceam că greu mai pot asimila ceva la vârsta mea.
    Am citit cum meșterești compoziția dacă ai blender și dacă n-ai blender, problema e cum faci atunci când ai ori nu blender, dar nu ai poftă sau îndemânare.
    În fine, știu, am învățat cândva că dacă-ți place, „fă-ți”!. :)))
    No, că mi-a făcut plăcere să citesc la tine aici, chit că lipsesc diacriticele. Ori sunt de dulce? :)))
    Fain!


  2. Ce ma bucura prezenta ta p-aci >:d< Cand n-ai nici una nici alta, o pui pe Lili,. Simplu :)))))))))


  3. Nu e simplu, că mie îmi este poftă și când nu e ea acasă. :)))


  4. Hahaha. Ma mai mir de Mona si de Danut cand vor ACUM! :))))


  5. Nu am apa minerala ca amu mi-as face! Asa ca as pe maine, sau mai bine vineri 😉


    • Am facut ieri de 3 ori :)))
      Prima oara o portie, am mai facut una ca am vazut ca ies putine si seara inca o portie.
      Deci Doamne feri sa vina careva sa zica ca nu e buna reteta! :)))))))))))) Ca de trei ori e testata :)))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email