Crema de zahar ars este unul dintre deserturile mele preferate.
Cu frisca…as manca toata portia fara sa intampin vreo problema :))
Preparata la Philips Multicooker a fost gata in 20 de minute.
Enjoy!
[ingredients title=”Ingrediente Crema de zahar ars la Philips Multicooker.”]
- 10 oua
- 1 l Lapte
- 7 linguri zahar
- esenta de rom
[/ingredients]


[directions title=”Mod de preparare Crema de zahar ars la Philips Multicooker”]
- Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent.
- Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry.
- Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi sa se topeasca si sa ajunga la nuanta chihlimbarului.
- Intre timp infierbanti laptele. Adaugi zaharul si diluezi. Bati usor ouale, le adaugi peste lapte, adaugi si esenta si omogenizezi.
- Cand zaharul e caramelizat adaugi amestecul cu lapte in vas, selectezi din meniu functia Bake, setezi temperatura la 150 grade si timpul la 20 minute.
- Inchizi capacul si apesi START.
- Cand e finalizat programul lasi crema sa se raceasca complet in vas apoi cu o miscare ferma o rastorni pe platou.
- Abia am apucat sa fac poze de final, toti cereau, eu voiam cu frisca asa c-am mai asteptat nitel :))
- Multumesc Dya pentru inspiratie si pofta ce mi-ai facut-o :)) .
Nota.
Nu stiam de ce nu-mi iese mie crema compacta, densa. Cand o vedeam feliata la alte fete ma gandeam…cum se poate? :))
Tot Dya m-a luminat. Cand caramelizezi mult zahar (eu caramelizam 10 linguri) se lasa mult sirop ce impedica crema sa se lege.
Acu…nici nu stiu cum e mai bine :)))
Ca-mi place si cu mult sirop si legata, dar deh, nu le poti avea pe toate 😀
Daca nu ai aparat Philips Multicooker caramelizezi zaharul intr-un vas termerezistent si coci crema punand vasul intr-un vas cu diametrul mai mare decat cel cu crema, in care ai pus apa, si coci la cuptor pentru 40 minute.
[/directions]
Tare frumos arata, felicitari! Si mie imi place crema de zahar ars cu mult-mult sirop 🙂
Gata, miine o fac! Taman aveam de sarbatorit ceva!
Sa faci, fata draga, ca tare-i buna.
Parca as recomanda totusi mai mult caramel.
Eu am mancat-o pe nerasuflate asa, dar cand o faceam la cuptor caramelizam mai mult zahar.
Si dac-o testezi tot la cooker caramelizeaza mai bine separat zaharul si toarna-l apoi in vas, ca aici eu nu am putut tapeta si peretii cu el, nu curgea. 🙂
merci de sfaturi, Gabi!