Clatite – reţetă de bază

Clatite – reţetă de bază

Orice reţetă de clătite aş încerca am tendinţa de a o cataloga ca fiind de bază, dar atunci când o testez parcă totuşi simt c-ar mai trebui ceva :)).

Însă când am testat această retetă de clătite a Anişoarei, am stabilit clar! – asta va fi reţeta pe care o voi respecta de azi înainte.

Pufoase, coapte bine, fără prafuri gen praf de copt sau bicarbonat, nu se întăresc când se răcesc. Ce să mai….? Asta e reţeta bună de clătite.

clatite

Ingrediente Clatite

  • 500 ml lapte
  • 250 ml apa minerală
  • 350-400 gr făină (eu am pus cam 380)
  • 3 ouă mari / 4 mici
  • 2 linguri zahăr
  • puţină sare
  • coajă rasă de lămâie
  • un plic zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei de măsline

clatite-3

Conde

 

Mod de preparare Clatite

  1. Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul.
  2. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează.
  3. Încorporează şi apa minerală, iar la final uleiul, coaja de lămâie rasă şi zahărul vanilat.
  4. Lasă compoziţia 30 minute . Dacă ţi se pare că s-a îngroşat mai adaugă 3-4 linguri apă călduţă.
  5. Încinge bine tigaia în care vei coace clătitele, pune câteva picături de ulei – vei pune DOAR LA PRIMA CLATITĂ, apoi nu mai pui deloc grăsime.
  6. Fereşte cratiţa de pe foc pentru câteva secunde apoi torni în ea un polonic din compoziţia pentru clătite şi înclini tigaia în toate părţile pentru a se scurge compoziţia pe fundul întregii tigăi.
  7. Prajeşti clătita la foc mediu până prinde culoare.Vei vedea ca pe suprafaţa clătitei apar sute de mici găurele, apoi cu ajutorul unei palete o învârţi şi pe cealaltă parte.
  8. Procedezi la fel cu toată compoziţia.
  9. Din ingredientele de mai sus mi-au ieşit aproximativ 22-23 clătite.

De ce nu ştiu exact numărul? Pentru că între timp…am mâncat, logic! :)))) şi nu am numărat 😀

Serveşte clătitele calde cu dulceaţa, gem sau cremă de ciocolată.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]