Clatite – reţetă de bază

Clatite – reţetă de bază

Orice reţetă de clătite aş încerca am tendinţa de a o cataloga ca fiind de bază, dar atunci când o testez parcă totuşi simt c-ar mai trebui ceva :)).

Însă când am testat această retetă de clătite a Anişoarei, am stabilit clar! – asta va fi reţeta pe care o voi respecta de azi înainte.

Pufoase, coapte bine, fără prafuri gen praf de copt sau bicarbonat, nu se întăresc când se răcesc. Ce să mai….? Asta e reţeta bună de clătite.

clatite

Ingrediente Clatite

  • 500 ml lapte
  • 250 ml apa minerală
  • 350-400 gr făină (eu am pus cam 380)
  • 3 ouă mari / 4 mici
  • 2 linguri zahăr
  • puţină sare
  • coajă rasă de lămâie
  • un plic zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei de măsline

clatite-3

Conde

 

Mod de preparare Clatite

  1. Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul.
  2. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează.
  3. Încorporează şi apa minerală, iar la final uleiul, coaja de lămâie rasă şi zahărul vanilat.
  4. Lasă compoziţia 30 minute . Dacă ţi se pare că s-a îngroşat mai adaugă 3-4 linguri apă călduţă.
  5. Încinge bine tigaia în care vei coace clătitele, pune câteva picături de ulei – vei pune DOAR LA PRIMA CLATITĂ, apoi nu mai pui deloc grăsime.
  6. Fereşte cratiţa de pe foc pentru câteva secunde apoi torni în ea un polonic din compoziţia pentru clătite şi înclini tigaia în toate părţile pentru a se scurge compoziţia pe fundul întregii tigăi.
  7. Prajeşti clătita la foc mediu până prinde culoare.Vei vedea ca pe suprafaţa clătitei apar sute de mici găurele, apoi cu ajutorul unei palete o învârţi şi pe cealaltă parte.
  8. Procedezi la fel cu toată compoziţia.
  9. Din ingredientele de mai sus mi-au ieşit aproximativ 22-23 clătite.

De ce nu ştiu exact numărul? Pentru că între timp…am mâncat, logic! :)))) şi nu am numărat 😀

Serveşte clătitele calde cu dulceaţa, gem sau cremă de ciocolată.

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]