Clatite – reţetă de bază

Clatite – reţetă de bază

Orice reţetă de clătite aş încerca am tendinţa de a o cataloga ca fiind de bază, dar atunci când o testez parcă totuşi simt c-ar mai trebui ceva :)).

Însă când am testat această retetă de clătite a Anişoarei, am stabilit clar! – asta va fi reţeta pe care o voi respecta de azi înainte.

Pufoase, coapte bine, fără prafuri gen praf de copt sau bicarbonat, nu se întăresc când se răcesc. Ce să mai….? Asta e reţeta bună de clătite.

clatite

Ingrediente Clatite

  • 500 ml lapte
  • 250 ml apa minerală
  • 350-400 gr făină (eu am pus cam 380)
  • 3 ouă mari / 4 mici
  • 2 linguri zahăr
  • puţină sare
  • coajă rasă de lămâie
  • un plic zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei de măsline

clatite-3

 

Mod de preparare Clatite

  1. Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul.
  2. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează.
  3. Încorporează şi apa minerală, iar la final uleiul, coaja de lămâie rasă şi zahărul vanilat.
  4. Lasă compoziţia 30 minute . Dacă ţi se pare că s-a îngroşat mai adaugă 3-4 linguri apă călduţă.
  5. Încinge bine tigaia în care vei coace clătitele, pune câteva picături de ulei – vei pune DOAR LA PRIMA CLATITĂ, apoi nu mai pui deloc grăsime.
  6. Fereşte cratiţa de pe foc pentru câteva secunde apoi torni în ea un polonic din compoziţia pentru clătite şi înclini tigaia în toate părţile pentru a se scurge compoziţia pe fundul întregii tigăi.
  7. Prajeşti clătita la foc mediu până prinde culoare.Vei vedea ca pe suprafaţa clătitei apar sute de mici găurele, apoi cu ajutorul unei palete o învârţi şi pe cealaltă parte.
  8. Procedezi la fel cu toată compoziţia.
  9. Din ingredientele de mai sus mi-au ieşit aproximativ 22-23 clătite.

De ce nu ştiu exact numărul? Pentru că între timp…am mâncat, logic! :)))) şi nu am numărat 😀

Serveşte clătitele calde cu dulceaţa, gem sau cremă de ciocolată.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. Fie cu modul atat de […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email