Hot cross buns

Hot cross buns

-Hot Cross buns sunt chifle dulci condimentate cu stafide, scortisoara si portocala , consumate in Vinerea Mare, în țări precum Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Canada, dar acum se mânca si de-a lungul anului. Una dintre caracteristicile lor, este faptul ca au pe partea superioara o cruce ca un simbol al crucificării.-

Aluatul si modul de preparare le confera o textura deosebita. Sunt atat de aerate si pufoase! Eu voi adapta pe viitor facand placinte cu branza, cu cocos sau cu nuca.

hot-cross-buns

hot-cross-buns

Ingrediente

  • 650-700 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 gr unt
  • un ou
  • 100 gr stafide
  • o lingurita scortisoara
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri gem de caise
  • 25 gr drojdie proaspata/un plic drojdie uscata

hot-cross-buns

hot-cross-buns

Directions

  1. Cerne faina intr-un bol.
  2. Amesteca intr-un vas laptele impreuna cu apa si dizolva drojdia. Daca folosesti drojdie uscata treci peste acest pas, pune drojdia direct in faina.
  3. Adauga peste faina un ou, 50 gr unt la temperatura camerei, zaharul si sarea. Toarna treptat laptele si omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e nevoie mai adaugi fie lapte, fie faina.
  4. Aduni aluatul intr-o bila, dupa ce l-ai framantat timp de 10 minute , acoperi cu un servet si lasi la loc cald timp de o ora.
  5. Rastorni aluatul pe blatul de lucru infainat, intinzi cu mainile o foaie si presari stafidele, scortisoara si coaja de portocala. Incorporezi bine in aluat. Ajuta-te de uleiul de masline pentru a usura framantarea. Pui din nou aluatul in bol, acoperi si dai din nou vasul la loc cald pentru o ora.
  6. Imparti aluatul in bile de marimea unui ou , pe care le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Din 100 gr faina si 7-8 linguri lapte faci o pasta cu consistenta asemanatoare cu a smantanii groase.Pui amestecul intr-o punga pe care-o tai la un colt sau in pos posh si faci cate o cruce pe fiecare chifla. Aici depinde de faina, testezi daca spritezi usor, daca curge prea tare mai adaugi faina, daca e tare pui lapte.
  8. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe treapta superioara a aragazului, si lasi pana se rumenesc frumos.
  9. Gemul de caise il diluezi cu putina apa calda, treci totul printr-o sita cu ochiuri mari. Pensulezi chiflele fierbinti cu gem.

Pofta buna!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Ce bine arata! E salvata reteta! Te pup!


  2. Ce faine sunt. o zi buna!


  3. Ce interesante sunt , am retinut reteta … 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]