mnb

Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

5.15KVizualizări
5
(1)
Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci5

Ingrediente

Blat

  • 350 grame faina
  • 100 gr untura
  • un ou
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • zahar vanilat
  • o lingurita praf copt
  • apa rece (eu am pus cam 7-8 linguri pentru ca am „scapat” o idee mai multa faina)

Crema de branza

  • 1 kg branza vaci
  • 4 linguri pline smantana
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250-300 grame zahar
  • un varf cutit sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa lamaie

Bezea

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • putina sare


Mod de preparare

Blatul.
Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.
Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.
Crema de branza
Amestecati bine toate ingredientele.
Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus
Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.
Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.
Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie „legata” bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)
Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.

SURSA

Tipsuri

  • 1cand s-a racit prajiturica mea, s-au format peste bezea mici bilute caramelizate; probabil din vina zaharului, dar arata super :)) nici sa fi vrut nu as fi obtinut asa aspect. copiii mi-au zis c-am pus bilute:)).

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci1

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci2

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci3

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci4

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci6

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci7

Prajitura_cu_aluat_fraged_si_branza_de_vaci8

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

Lasă un răspuns

seventeen − 6 =