Ingrediente
Blat
- 350 grame faina
- 100 gr untura
- un ou
- un praf de sare
- 150 gr zahar
- zahar vanilat
- o lingurita praf copt
- apa rece (eu am pus cam 7-8 linguri pentru ca am „scapat” o idee mai multa faina)
Crema de branza
- 1 kg branza vaci
- 4 linguri pline smantana
- 3-4 linguri amidon alimentar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 250-300 grame zahar
- un varf cutit sare
- 4 galbenusuri
- coaja rasa lamaie
Bezea
- 4 albusuri
- 5 linguri zahar
- putina sare

Mod de preparare
Blatul.
Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.
Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.
Crema de branza
Amestecati bine toate ingredientele.
Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus
Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.
Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.
Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie „legata” bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)
Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.
Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.
Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.
Crema de branza
Amestecati bine toate ingredientele.
Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus
Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.
Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.
Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie „legata” bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)
Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.
Tipsuri
- 1cand s-a racit prajiturica mea, s-au format peste bezea mici bilute caramelizate; probabil din vina zaharului, dar arata super :)) nici sa fi vrut nu as fi obtinut asa aspect. copiii mi-au zis c-am pus bilute:)).
There is no ads to display, Please add some
Tag-uri:Prajitura cu aluat fraged
Faina prajiturica! Sa papati sanatosi si voiosi!
SARUMANA!
tare imi mai place…..
Buna,
esti cumva interesata in schimb de linkuri?
Sau da, sau nu, bafta oricum;) Unde mancare nu e, nimic nu e:)
Arata super!
Mi-ai facut pofta….
multumesc, Corina
sarumana , Eluco