Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de combinatii posibile, alegerea calitatii lui si prepararea boabelor intr-un mod perfect, pot deveni adevarate provocari.

Eu am cules din toate informatiile ce-am crezut ca mi s-ar potrivi mie si gusturilor mele si-am obtinut o pasta tartinabila delicioasa! Cu siguranta asta n-ar fi fost posibil fara Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Mi-a usurat extrem de mult treaba, reducand enorm si timpul.

Am citit ba ca trebuie adaugat bicarbonat, ba ca la oala sub presiune e periculos daca se duce vreo cojita si obtureaza supapa, ba ca fierbe o ora jumate, ba trei ore, insa cu Multicookerul Crock-pot Express nu ai nicio problema.

Sa va mai zic si numa’ cat a durat fiertul? EXACT 20 minute!

Din cate-am inteles depinde mult si de calitatea nautului. Dar! Daca nu stiti din start cat este de bun, aveti posibilitatea fie sa respectati reteta mea intocmai, fie sa suplimentati cu 10 minute daca nu-i suficient de fiert.

Ce-mi place extrem de mult la acest aparat? Faptul ca are incorporate atat programe rapide, de gatire sub presiune, adaptate in functie de ce vrei sa gatesti, cat si program cu gatire lenta, perfect pentru atunci cand nu esti acasa. Pregatesti, pui in vas, setezi, pleci la munca si la intoarcere ai mancare calda.

 

Ingrediente Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

• 250 g naut uscat
• jumatate de avocado bine copt (puteti pune si unul intreg)
• sare
• 3 linguri zeama de lamaie
• 3 linguri ulei de masline (plus pentru servit)
• 3 linguri tahini (pasta de susan)
• 3 cuburi de gheata
• optional – 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte.
Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut.
Am aruncat apa si am pus nautul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Am turnat apa in vas cat dublul volumului nautului, cam de 2 degete deasupra lui.
Am pus o lingurita de ulei care ajuta la „potolirea” spumei ce se formeaza la fierbere.

Am pus capacul vasului si l-am rotit in pozitia – blocat.
Am verificat ca si supapa pentru abur sa fie inchisa.
Am selectat din meniul aparatului functia Beans/Chilli.
Se afiseaza automat timpul de 20 minute, nu am modificat nimic altceva in setarile acestui program, doar am apasat START.

Am curatat o jumatate de avocado, am stors lamaie si am pregatit la indemana restul ingredientelor.
Cand aparatul a emis semnalul sonor de final, am asteptat 2-3 minute apoi cu o spatula lunga am eliberat supapa de abur.
Nu am deschis capacul pana cand aburul nu a fost complet eliberat.
Am rotit, am deschis capacul si am scurs nautul fiert.
Era fiert perfect! Nu am aruncat zeama. M-am gandit ca voi avea nevoie pentru a subtia crema dar n-a fost nevoie.
Intr-un blender puneti toate ingredientele cu exceptia pastei tahini pe care o adaugati spre final.
Porniti blenderul si pasati pana obtineti o crema omogena, fina.
Cuburile de gheata vor face humusul mai pufos si cremos.
Amestecati cu o lingura la jumatatea timpului de mixare, pentru omogenizare.
Spre final adaugati pasta tahini si, daca doriti, usturoi pisat.
Potriviti gustul de sare.
Serviti humusul pe felii de paine proaspata, stropit cu ulei de masline.
In loc de avocado puteti pune ardei copt, spanac, leurda, sfecla rosie, verdeturi, mazare etc.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie! Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii. Am incercat diverse retete de-a lungul […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email