mnb

Budinca de cozonac cu sos de vanilie

1.88KVizualizări
5
(1)

Daca mai ai cozonac si stii ca nu se mai consuma ca atare, nu-l arunca, pregateste o budinca delicioasa, cu arome fine si sos de vanilie, de care cu siguranta vei fi incantat 🙂

Ingredientele sunt putine, simple, iar preparatul e usor tare de facut.

Recomand a fi servit rece, desi eu nu am facut-o :))) Nu am rabdare, mirosul era divin, asa c-am servit usor caldut.

N-ar strica si o cupa de inghetata deasupra 🙂

budinca-de-cozonac

Ingrediente budinca de cozonac

350-360 g cozonac uscat
150 g zahar (de preferat brun)
60 g unt moale
650 ml lapte
3 oua
3 plicuri zahar vanilat burbon

Ingrediente sos de vanilie

un ou
2 linguri zahar brun
150 ml lapte
un plic zahar vanilat
un varf cutit sare

budinca-de-cozonac-6

Budinca de cozonac cu sos de vanilie

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Pregateste un vas termorezistent patrat, cu latura de 18 cm.

Unge fundul vasului cu unt, apoi presara 50 g zahar brun.

Taie cozonacul felii. Unge feliile de cozonac cu untul ramas, suprapune-le apoi taie-le cubulete.

Aseaza cuburile in vasul pregatit.

Intr-un bol pune zaharul ramas impreuna cu zaharul si zahaul vanilat si amesteca bine, pana la diluarea zaharului.

Acum adauga si ouale si bate totul bine pana cand e omogen.

Toarna amestecul in vas, peste cozonac. Cu  lingura mare apasa usor, sa fie bine cuprinse bucatile de cozonac.

Introdu vasul in cuptor, pe treapta 2 si coace budinca de cozonac pentru o ora. Opreste focul, lasa la racit budinca, iar cand e rece baga vasul la frigider.

Pregateste intre timp sosul de vanilie.

Bate bine oul cu zaharul intr-un vas termorezistent (o craticioara), apoi adauga putin cate putin laptele, amestecand circular. Adauga vanilia si sarea, apoi pune vasul pe foc, la foc mic.

Amesteca continuu timp de aproximativ 5 minute, pana cand sosul da usoare semne de ingrosare.

Nu te opri deloc din amestecat, risti sa afumi sosul.

Poti face acest pas pe baie de abur, timpul va fi mai mare – 20 minute.

Dai sosul deoparte.

Cand budinca e rece, treci lama unui cutit pe laterale, asezi un platou deasupra si rastorni cu o miscare ferma.

Pui cateva linguri de sos in farfurii, portionezi budinca si o distribui in farfuriile cu sos.

budinca-de-cozonac-5

budinca-cozonac

Sursa de inspiratie

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns