Islere cu ciocolata

 

Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor si musafirilor

Ingrediente fursecuri

  • 200 g unt gras – 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 350-420 g faina alba
  • un plic zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt

puteti inlocui o parte din cantitatea de faina cu nuca macinata

Ingrediente crema

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie/daca puneti amaruie adaugati in frisca 1-2 linguri zahar
  • esenta de rom

Glazura

  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt

 

Prepararea e simpla.

Mixeaza spuma untul cu zaharul pudra, pana cand obtii o crema pufoasa (3-4 minute)

Incorporeaza usor faina, praful de copt, amestecand intai cu lingura, apoi cu mana, adaugand treptat din faina, pana cand obtii un aluat ferm, dar elastic, nelipicios si omogen. In functie de puterea de absorbtie a fainii, cantitatea poate varia.

Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 minute.

Intre timp pregateste crema.

Adu la punctul de fierbere frisca (n-o lasa sa dea in clocot) opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele.

Amesteca pana la omogenizare. Adauga si esenta de rom.

Raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore sau in congelator pentru 30 minute.

Mixeaza apoi crema timp de un minut – trebuie sa se intareasca bine.

Intinde aluatul intr-o foaie de grosime potrivita si decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.

Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt si coace-le la foc mediu (175-180 grade) pentru 10-12 minute – trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Le lasi sa se racoreasca pe un gratar.

Cand sunt complet reci lipesti 2 cate 2 cu crema intre ele.

Le asezam pe un gratar si pregatim glazura topind intr-un ibric ingredientele.

Punem cate o lingurita de ciocolata pe fiecare Isler si intindem usor cu lingurita.

Le dam la rece sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

Reteta in imagini

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email