zurli

Islere cu ciocolata

 

Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor si musafirilor

Ingrediente fursecuri

  • 200 g unt gras – 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 350-420 g faina alba
  • un plic zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt

puteti inlocui o parte din cantitatea de faina cu nuca macinata

Ingrediente crema

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie/daca puneti amaruie adaugati in frisca 1-2 linguri zahar
  • esenta de rom

Glazura

  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt

 

Prepararea e simpla.

Mixeaza spuma untul cu zaharul pudra, pana cand obtii o crema pufoasa (3-4 minute)

Incorporeaza usor faina, praful de copt, amestecand intai cu lingura, apoi cu mana, adaugand treptat din faina, pana cand obtii un aluat ferm, dar elastic, nelipicios si omogen. In functie de puterea de absorbtie a fainii, cantitatea poate varia.

Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 minute.

Intre timp pregateste crema.

Adu la punctul de fierbere frisca (n-o lasa sa dea in clocot) opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele.

Amesteca pana la omogenizare. Adauga si esenta de rom.

Raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore sau in congelator pentru 30 minute.

Mixeaza apoi crema timp de un minut – trebuie sa se intareasca bine.

Intinde aluatul intr-o foaie de grosime potrivita si decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.

Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt si coace-le la foc mediu (175-180 grade) pentru 10-12 minute – trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Le lasi sa se racoreasca pe un gratar.

Cand sunt complet reci lipesti 2 cate 2 cu crema intre ele.

Le asezam pe un gratar si pregatim glazura topind intr-un ibric ingredientele.

Punem cate o lingurita de ciocolata pe fiecare Isler si intindem usor cu lingurita.

Le dam la rece sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

Reteta in imagini

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email