Islere cu ciocolata

 

Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor si musafirilor

Ingrediente fursecuri

  • 200 g unt gras – 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 350-420 g faina alba
  • un plic zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt

puteti inlocui o parte din cantitatea de faina cu nuca macinata

Ingrediente crema

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie/daca puneti amaruie adaugati in frisca 1-2 linguri zahar
  • esenta de rom

Glazura

  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt

 

Prepararea e simpla.

Mixeaza spuma untul cu zaharul pudra, pana cand obtii o crema pufoasa (3-4 minute)

Incorporeaza usor faina, praful de copt, amestecand intai cu lingura, apoi cu mana, adaugand treptat din faina, pana cand obtii un aluat ferm, dar elastic, nelipicios si omogen. In functie de puterea de absorbtie a fainii, cantitatea poate varia.

Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 minute.

Intre timp pregateste crema.

Adu la punctul de fierbere frisca (n-o lasa sa dea in clocot) opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele.

Amesteca pana la omogenizare. Adauga si esenta de rom.

Raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore sau in congelator pentru 30 minute.

Mixeaza apoi crema timp de un minut – trebuie sa se intareasca bine.

Intinde aluatul intr-o foaie de grosime potrivita si decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.

Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt si coace-le la foc mediu (175-180 grade) pentru 10-12 minute – trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Le lasi sa se racoreasca pe un gratar.

Cand sunt complet reci lipesti 2 cate 2 cu crema intre ele.

Le asezam pe un gratar si pregatim glazura topind intr-un ibric ingredientele.

Punem cate o lingurita de ciocolata pe fiecare Isler si intindem usor cu lingurita.

Le dam la rece sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

Reteta in imagini

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul zilei – mobila

Chilipirul zilei – mobila

Nu demult o persoana apropiata mie a facut renovare in apartament. Asta a implicat, printre altele, schimbarea mobilierului. Abia atunci am vazut cat de greu e in ziua de azi sa gasesti o mobila frumoasa […]

Print Friendly, PDF & Email
Choux a la creme

Choux a la creme

Aveti idee cat de mult mi-au placut aceste Choux a la creme? N-aveti…:)) Am multe poze cu deserturi in laptop pe care nu le postez si carora nu le scriu reteta pentru ca nu mi-au […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email