Pasta de leustean

Pasta de leustean

Natura a inceput deja sa ne bucure cu rod bogat si verde.
Prima verdeata aromata pe care-o putem conserva pentru iarna este inegalabila aroma a leusteanului.
Ca tot veni vorba , ati incercat vreodata cartofi natur fierti in apa in care ati pus o crenguta de leustean si sare mare?
Daca raspunsul e NU, nu stiti ce ati pierdut :).
Fie il congelam in pungute, fie-l tocam cu sare, fie preparam o delicioasa pasta pe care-am preluat-o de la Maya.

  • un castron cu capacitatea de 3 l plin cu frunze de leustean
  • 60-70 ml ulei
  • 4 linguri sare mare
  • ulei pentru pus deasupra in borcane.

Spalam bine leusteanul.
Rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un castron mare.
Punem deasupra sarea si bagam blenderul.
Puteti la fel de bine sa puneti totul intr-un robot de bucatarie.
Pasam bine amestecul invartind cand si cand in castron cu o lingura pentru a cuprinde si pasa toate frunzele. Cand pasta este fina si omogena adaugam uleiul si mai pasam 2-3 minute.

Conde

Punem in borcane lasand putin loc pentru a pune un strat fin de ulei. Capsam borcanele.
Pastram la frigider.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Excelent , Gabytule ! Chiar ma gandeam cum sa mai pastrez leusteanul … ca-n pungute la congelator , imprima mirosul tuturor pungutelor .
    Duminica muuult mai frumoasa ca la mine !


  2. interesant si am sa incerc cu cartofi 😉


  3. Minunat si foto excelenta!!!


  4. Buna idee pentru ca iarna sufar dupa leustean!


  5. Foarte interesant! N-am mai vazut nicaieri reteta aceasta!


  6. Ce-mi place ideea asta si ce prezentare impecabila !!! O ador !!

  7. Anonymous says:

    Vau, asa ceva doresc si eu. e foarte interesanta ideia , numai ca imi lipseste ingredientul principal leusteanul . aici nul pot gasi, dar bucatele preparate cu l sunt f delicioase. felicitari Gaby sunt Anisoara.,

  8. Pingback: Omleta la cuptor

  9. Pingback: Ciorba taraneasca cu os de porc si legume


  10. Spune-mi,doar la frigider se poate pastra?in camara,nu?nu am atata loc in frigider.

  11. Pingback: Ciorba de loboda cu smantana

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Cas la borcan

Cas la borcan

Cas la borcan. Pastrare branza la borcan.