Pasta de leustean

Pasta de leustean

Natura a inceput deja sa ne bucure cu rod bogat si verde.
Prima verdeata aromata pe care-o putem conserva pentru iarna este inegalabila aroma a leusteanului.
Ca tot veni vorba , ati incercat vreodata cartofi natur fierti in apa in care ati pus o crenguta de leustean si sare mare?
Daca raspunsul e NU, nu stiti ce ati pierdut :).
Fie il congelam in pungute, fie-l tocam cu sare, fie preparam o delicioasa pasta pe care-am preluat-o de la Maya.

  • un castron cu capacitatea de 3 l plin cu frunze de leustean
  • 60-70 ml ulei
  • 4 linguri sare mare
  • ulei pentru pus deasupra in borcane.

Spalam bine leusteanul.
Rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un castron mare.
Punem deasupra sarea si bagam blenderul.
Puteti la fel de bine sa puneti totul intr-un robot de bucatarie.
Pasam bine amestecul invartind cand si cand in castron cu o lingura pentru a cuprinde si pasa toate frunzele. Cand pasta este fina si omogena adaugam uleiul si mai pasam 2-3 minute.

Punem in borcane lasand putin loc pentru a pune un strat fin de ulei. Capsam borcanele.
Pastram la frigider.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Excelent , Gabytule ! Chiar ma gandeam cum sa mai pastrez leusteanul … ca-n pungute la congelator , imprima mirosul tuturor pungutelor .
    Duminica muuult mai frumoasa ca la mine !


  2. interesant si am sa incerc cu cartofi 😉


  3. Minunat si foto excelenta!!!


  4. Buna idee pentru ca iarna sufar dupa leustean!


  5. Foarte interesant! N-am mai vazut nicaieri reteta aceasta!


  6. Ce-mi place ideea asta si ce prezentare impecabila !!! O ador !!

  7. Anonymous says:

    Vau, asa ceva doresc si eu. e foarte interesanta ideia , numai ca imi lipseste ingredientul principal leusteanul . aici nul pot gasi, dar bucatele preparate cu l sunt f delicioase. felicitari Gaby sunt Anisoara.,

  8. Pingback: Omleta la cuptor

  9. Pingback: Ciorba taraneasca cu os de porc si legume


  10. Spune-mi,doar la frigider se poate pastra?in camara,nu?nu am atata loc in frigider.

  11. Pingback: Ciorba de loboda cu smantana

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos fac aproape in fiecare an, dar asa buni ca acum nu mi-au iesit niciodata. Vedeam uneori prin imagini pe internet un sos caramiziu care-mi placea mult, mie-mi iesea rosu. Cum de a […]

Print Friendly, PDF & Email
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Print Friendly, PDF & Email
Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Print Friendly, PDF & Email
Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Print Friendly, PDF & Email