Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end!

Asa-i ca suna bine?

Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :))

Ingrediente

  • Blat
  • 7-8 oua (depinde cat sunt de mari)
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Daca preferati blatul maro, adaugati cacao neagra

  • Crema
  • 200 g unt (unt bun, sa nu se taie 🙂 )
  • 100 ml lapte condensat
  • 200 g lapte condensat caramelizat
  • 100 ml frisca lichida (optional)
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana fermentata pentru gatit
  • o lingura-doua de zahar
  • 0 lingurita zeama de lamaie

Eu am facut prajitura asta in maxim 2 ore, dar voua nu va recomand asa :))) Fiti cumpatati, taiati blatul abia dupa cateva ore, lasati-o cateva ore la rece, fiti rabdatori, nu ca mine :))

Blat Prajitura cu crema caramel
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, apoi adauga, treptat, zaharul.

Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le peste albusurile mixate.

Adauga si faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, pana ce toata compozitia e omogena si aerata.

Pregateste o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie pentru copt, si toarna compozitia.

Niveleaza si da la cuptor, la foc mic spre mediu, pana ce se aureste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pentru cateva ore (poti face blatul si cu o zi inainte) apoi cu un cutit lung, zimtat, sau cu o ustensila speciala, taie blatul in 3 felii.

Crema Prajiturii cu crema caramel se pregateste foaaaarte usor.

Am mixat spuma untul apoi am adaugat laptele condensat si laptele condensat caramelizat si-am mixat in continuare. Crema a capatat consistenta si-a devenit ferma si pufoasa.

Am simtit eu nevoia s-adaug si 100 ml frisca dar…nu e neaparat 🙂

Da crema la rece pentru 30 minute.

Aseaza prima felie de blat, intinde 1/2 din crema, aseaza a doua felie si intinde crema ramasa.

Aseaza a treia felie de blat apoi intinde frisca batuta obtinuta prin mixarea ingredientelor pentru decor.

Da prajitura cu crema caramel la frigider pentru cateva ore apoi portioneaz-o.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email