Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end!

Asa-i ca suna bine?

Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :))

Ingrediente

  • Blat
  • 7-8 oua (depinde cat sunt de mari)
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Daca preferati blatul maro, adaugati cacao neagra

  • Crema
  • 200 g unt (unt bun, sa nu se taie 🙂 )
  • 100 ml lapte condensat
  • 200 g lapte condensat caramelizat
  • 100 ml frisca lichida (optional)
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana fermentata pentru gatit
  • o lingura-doua de zahar
  • 0 lingurita zeama de lamaie

Eu am facut prajitura asta in maxim 2 ore, dar voua nu va recomand asa :))) Fiti cumpatati, taiati blatul abia dupa cateva ore, lasati-o cateva ore la rece, fiti rabdatori, nu ca mine :))

Blat Prajitura cu crema caramel
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, apoi adauga, treptat, zaharul.

Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le peste albusurile mixate.

Adauga si faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, pana ce toata compozitia e omogena si aerata.

Pregateste o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie pentru copt, si toarna compozitia.

Niveleaza si da la cuptor, la foc mic spre mediu, pana ce se aureste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pentru cateva ore (poti face blatul si cu o zi inainte) apoi cu un cutit lung, zimtat, sau cu o ustensila speciala, taie blatul in 3 felii.

Crema Prajiturii cu crema caramel se pregateste foaaaarte usor.

Am mixat spuma untul apoi am adaugat laptele condensat si laptele condensat caramelizat si-am mixat in continuare. Crema a capatat consistenta si-a devenit ferma si pufoasa.

Am simtit eu nevoia s-adaug si 100 ml frisca dar…nu e neaparat 🙂

Da crema la rece pentru 30 minute.

Aseaza prima felie de blat, intinde 1/2 din crema, aseaza a doua felie si intinde crema ramasa.

Aseaza a treia felie de blat apoi intinde frisca batuta obtinuta prin mixarea ingredientelor pentru decor.

Da prajitura cu crema caramel la frigider pentru cateva ore apoi portioneaz-o.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Vino si tu in lumea Sweeteria – lumea fara zahar!

Vino si tu in lumea Sweeteria – lumea fara zahar!

Sotul meu nu iubeste dulciurile, asa cum o fac ceilalti 3 membri ai familiei 😀 Pregatisem micul dejun copiilor si ramasese pe masa un bol cu musli fara zahar. Dupa ce-a mancat pranzul, a tot […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Milkshake cu bunatati de la Sano Vita

Milkshake cu bunatati de la Sano Vita

Cand esti copil, nu prea-ti pregatesti tu micul dejun, e mama aproape ;),  dar cand ai la indemana ingrediente si aparatura simplu de folosit de catre oricine, te bucuri sa-ti pregatesti singur bunatati in bucatarie. […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email