Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end!

Asa-i ca suna bine?

Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :))

Ingrediente

  • Blat
  • 7-8 oua (depinde cat sunt de mari)
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Daca preferati blatul maro, adaugati cacao neagra

  • Crema
  • 200 g unt (unt bun, sa nu se taie 🙂 )
  • 100 ml lapte condensat
  • 200 g lapte condensat caramelizat
  • 100 ml frisca lichida (optional)
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana fermentata pentru gatit
  • o lingura-doua de zahar
  • 0 lingurita zeama de lamaie

Eu am facut prajitura asta in maxim 2 ore, dar voua nu va recomand asa :))) Fiti cumpatati, taiati blatul abia dupa cateva ore, lasati-o cateva ore la rece, fiti rabdatori, nu ca mine :))

Blat Prajitura cu crema caramel
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, apoi adauga, treptat, zaharul.

Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le peste albusurile mixate.

Adauga si faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, pana ce toata compozitia e omogena si aerata.

Pregateste o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie pentru copt, si toarna compozitia.

Niveleaza si da la cuptor, la foc mic spre mediu, pana ce se aureste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pentru cateva ore (poti face blatul si cu o zi inainte) apoi cu un cutit lung, zimtat, sau cu o ustensila speciala, taie blatul in 3 felii.

Crema Prajiturii cu crema caramel se pregateste foaaaarte usor.

Am mixat spuma untul apoi am adaugat laptele condensat si laptele condensat caramelizat si-am mixat in continuare. Crema a capatat consistenta si-a devenit ferma si pufoasa.

Am simtit eu nevoia s-adaug si 100 ml frisca dar…nu e neaparat 🙂

Da crema la rece pentru 30 minute.

Aseaza prima felie de blat, intinde 1/2 din crema, aseaza a doua felie si intinde crema ramasa.

Aseaza a treia felie de blat apoi intinde frisca batuta obtinuta prin mixarea ingredientelor pentru decor.

Da prajitura cu crema caramel la frigider pentru cateva ore apoi portioneaz-o.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Suc natural, cu Green Sugar

Suc natural, cu Green Sugar

Portia mea de energie? Intr-un pahar aromat si bun, plin de vitamine! In cinstea celor 5 ani de Green Sugar! „5 ani de dulce natural. 5 ani de bucurii fara vina, la fiecare desert. 5 […]

Te provoc la Mese de poveste!

Te provoc la Mese de poveste!

De multe ori, produsele pre-gatite te pot scoate din impas atunci cind esti in criza de timp si vrei sa prepari rapid ceva bun. Un Cordon bleu din piept de pui de nota 10 fara […]

Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

Asa cum v-am povestit in articolul precedent, sunt cucerita de Green Sugar si n-o zic doar de complezenta ci chiar imi place si fie nu sunt io super mofturoasa , fie asa este, dar nu […]