prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Prajitura cu frisca si gem

E cea mai simpla prajitura! Parol!

Faci un blat cu nuca, mixezi frisca si gata! Stii tu o prajitura mai simpla? 😛 :)))

Ingrediente Prajitura cu Frisca

Blat (TAVA DE 18/20CM)

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
  • o lingurita praf copt
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei

Frisca

  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat

in plus – 8 linguri gem de caise

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Mod de preparare Prajitura cu Frisca

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa.
  3. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri.
  4. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol.
  5. Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos,  omogenizand compozitia.
  6. Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.

Frisca

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

 

Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.

Se pastreaza la frigider.

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Arata superb !!! Prezentarea e de revista ! te pup fata draga !


  2. wow , cum imi place mie, numai crema! si pozele-s tare frumoase gabytzule !


  3. Arata super.


  4. Ce bine arata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email