prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Prajitura cu frisca si gem

E cea mai simpla prajitura! Parol!

Faci un blat cu nuca, mixezi frisca si gata! Stii tu o prajitura mai simpla? 😛 :)))

Ingrediente Prajitura cu Frisca

Blat (TAVA DE 18/20CM)

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
  • o lingurita praf copt
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei

Frisca

  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat

in plus – 8 linguri gem de caise

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Mod de preparare Prajitura cu Frisca

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa.
  3. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri.
  4. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol.
  5. Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos,  omogenizand compozitia.
  6. Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.

Frisca

Conde
  1. Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

 

Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.

Se pastreaza la frigider.

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Arata superb !!! Prezentarea e de revista ! te pup fata draga !


  2. wow , cum imi place mie, numai crema! si pozele-s tare frumoase gabytzule !


  3. Arata super.


  4. Ce bine arata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]