zurli

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Prajitura cu frisca si gem

E cea mai simpla prajitura! Parol!

Faci un blat cu nuca, mixezi frisca si gata! Stii tu o prajitura mai simpla? 😛 :)))

Ingrediente Prajitura cu Frisca

Blat (TAVA DE 18/20CM)

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
  • o lingurita praf copt
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei

Frisca

  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat

in plus – 8 linguri gem de caise

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Mod de preparare Prajitura cu Frisca

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa.
  3. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri.
  4. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol.
  5. Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos,  omogenizand compozitia.
  6. Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.

Frisca

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

 

Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.

Se pastreaza la frigider.

prajitura-cu-frisca

prajitura-cu-frisca

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Arata superb !!! Prezentarea e de revista ! te pup fata draga !


  2. wow , cum imi place mie, numai crema! si pozele-s tare frumoase gabytzule !


  3. Arata super.


  4. Ce bine arata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email