Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta?

Am mai facut una :))

Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), daca mie 2 tavi mi-au iesit identice.

Daca vrei sa ai desert pe-a doua zi, nu te baza pe-o singura tava 🙂

Eu am incercat-o cu capsuni dar merge cu bucatele de mere, cu mure, afine, zmeura, prune, etc…

Pastrati reteta de baza si adaptati-o cu fructele potrivite de sezon 😉

Ingrediente Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

  • 5 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 ml iaurt
  • un vf cutit sare
  • 200 g zahar
  • 200 g faina alba
  • un plic praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g capsuni spalate, curatate, taiate cubulete
  • zahar pudra vanilinat

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Preincalzeste cuptorul la 175 grade.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusul cu sare, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand se dilueaza complet.

Amesteca galbenusurile cu uleiul iaurtul, zaharul vanilinat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Bate-le cu o furculita 1-2 minute.

Adauga-le peste albusul batut, pune si faina apoi cu miscari usoare omogenizeaza totul.

Pregateste o tava de copt, de 20cm/30 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.

Niveleaza.

Pudreaza capsunile cu 2 linguri de faina si distribuie-le uniform in tava, peste compozitie.

Baga tava la cuptor si coace prajitura pe treapta 2, pentru 35 minute.

Prajitura trebuie sa fie frumos rumenita si sa treaca testul cu scobitoarea.

Rastoarn-o pe gratar, desprinde hartia de copt si pudraz-0 cu zahar pudra vanilinat.

Eu nu am avut rabdare s-o las sa se raceasca. :))

 

Sursa de inspiratie

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email