mnb

Prajitura cu ness

18.7KVizualizări
4.3
(13)
Print Friendly, PDF & Email

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness . Cum sa faci sa le impaci?

Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉

Da, a laudat-o toata lumea, incepand de la copiii mei pana la rude si musafiri.

Asa ca trebuie sa va dau si voua reteta 🙂

prajitura-cu-ness

Pentru blat Prajitura cu ness – tava 18/28 cm:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu ulei si faina.

Coacem blatul pentru prajitura cu ness la 155 grade cu ventilatie, pentru aprox 25 min. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru sirop :

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • o lingurita ness

Sirop. Caramelizam 100 g zahar. Adaugam apa, nessul si zaharul ramas si fierbem timp de 6 minute. Racim.

Pentru crema de ness:

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 60 ml lapte
  • o ciocolata amaruie, de calitate
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ness
  • o lingura cacao

Intr-o craticioara termorezistenta punem galbenusurile, laptele si ciocolata rupta bucatele. Amestecam continuu, la foc mic, timp de 1-2 minute, pana cand amestecul e omogen si usor ingrosat, ca o smantana.

Oprim focul, adaugam cacaua si nessul si omogenizam. Lasam la racit.

Mixam spuma untul cu zaharul pudra, apoi adaugam, lingura cu lingura, amestecul cu ness si mixam pana la omogenizare.

Asamblare prajitura cu ness

Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat si intindem, lingura cu lingura, 2/3 din crema. Nivelam frumos. Asezam al doilea blat , insiropam si intindem crema ramasa. Nivelam si dam la rece pentru doua ore.

Portionam prajitura in patrate. Topim o ciocolata cu lapte cu 100 ml frisca lichida si pregatim Glazura.

Omogenizam. Lasam sa se raceasca. Cand e doar usor calduta, punem cate o lingurita peste fiecare cub de prajitura cu ness.

Ornam cu merisoare, alune, stafide, banuti de ciocolata – orice aveti prin casa si s-ar preta 🙂

prajitura-cu-ness

prajitura cu ness

desert

desert

desert

prajitura cu nessprajitura

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

1 × two =