Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci?

Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉

Da, a laudat-o toata lumea, incepand de la copiii mei pana la rude si musafiri.

Asa ca trebuie sa va dau si voua reteta 🙂

prajitura-cu-ness

Pentru blat Prajitura cu ness – tava 18/28 cm:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu ulei si faina.

Coacem la 155 grade cu ventilatie, pentru aprox 25 min. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru sirop :

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • o lingurita ness

Sirop. Caramelizam 100 g zahar. Adaugam apa, nessul si zaharul ramas si fierbem timp de 6 minute. Racim.

Pentru crema de ness:

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 60 ml lapte
  • o ciocolata amaruie, de calitate
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ness
  • o lingura cacao

Intr-o craticioara termorezistenta punem galbenusurile, laptele si ciocolata rupta bucatele. Amestecam continuu, la foc mic, timp de 1-2 minute, pana cand amestecul e omogen si usor ingrosat, ca o smantana.

Oprim focul, adaugam cacaua si nessul si omogenizam. Lasam la racit.

Mixam spuma untul cu zaharul pudra, apoi adaugam, lingura cu lingura, amestecul cu ness si mixam pana la omogenizare.

Asamblare prajitura

Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat si intindem, lingura cu lingura, 2/3 din crema. Nivelam frumos. Asezam al doilea blat , insiropam si intindem crema ramasa. Nivelam si dam la rece pentru doua ore.

Portionam prajitura in patrate. Topim o ciocolata cu lapte cu 100 ml frisca lichida si pregatim Glazura.

Omogenizam. Lasam sa se raceasca. Cand e doar usor calduta, punem cate o lingurita peste fiecare cub de prajitura.

Ornam cu merisoare, alune, stafide, banuti de ciocolata – orice aveti prin casa si s-ar preta 🙂

prajitura-cu-ness-2

prajitura cu ness

prajitura cu ness

prajitura cu ness

prajitura cu ness

prajitura cu nessprajitura cu ness

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email