La noi acasa iar a fost lupta grea cu rabdarea. Rabdarea a cedat, noi am castigat :)) si prajitura cu ciocolata mascarpone si cocos a fost rupta, ciopartita calda…Trebuie sa piarda cineva, nu? Si n-om fi noi aia :))) La cum mirosea in casa, la cum arata prajitura asta, voi ati putea rezista? Mascarpone si cocos intre doua straturi de blat de ciocolata, aveti voi idee cam cum se potrivesc? N-aveti…va zic eu! :)))) Dar va las reteta 😉
Ingrediente prajitura cu mascarpone si cocos
Blat de ciocolata
- 200 g ciocolata cu 52 % cacao
- 200 g unt
- 230 g zahar
- 50 g cacao
- 5 oua
- 230 g faina
- un plic praf de copt
- esenta de vanilie
- putina sare
Crema de branza
- 500 g mascarpone
- 4 linguri zahar pudra (lingurile nici cu varf, nici rase; intre)
- 3 oua
- 3 linguri amidon alimentar
- 50 g cocos ras
- un varf cutit sare
Preparare prajitura cu mascarpone si cocos
Topeste untul impreuna cu ciocolata pe baie de abur. Omogenizeaza si lasa la racit.
Mixeaza ouale cu putina sare, esenta si zaharul, pentru cel putin 5 minute. Compozitia trebuie sa-si dubleze volumul initial, sa devina cremoasa si fina.
Peste oua toarna in fir subtire amestecul de ciocolata si mixeaza la treapta cea mai mica pentru cateva secunde, pana la omogenizare.
Cerne deasupra amestecului faina, impreuna cu cacaua si praful de copt.
Omogenizeaza aluatul cu miscari usoare, de jos in sus.
Preparare crema de cocos
Pune mascarpone, zaharul, aromele si ouale intr-un bol. Introdu paletele mixerului si mixeaza la viteza mica compozitia pana cand devine fina, cremoasa si omogena – doar 30 sec-1minut Nu e nevoie sa insisti cu mixatul, doar cat sa omogenizezi totul. Adauga amidonul si cocosul si omogenizeaza.
Asamblare prajitura cu ciocolata mascarpone si cocos
Pregateste o tava cu dimensiunile 25×35 cm si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Toarna din compozitie un strat uniform de aproximativ un deget inaltime. Cu ajutorul unei lingurite ia din crema de cocos cate putin si distribuie pe toata suprafata aluatului. Cu o lingura mare distribuie compozitia de ciocolata ramasa, peste stratul de crema de cocos. – vezi foto.
Introdu tava in cuptorul pe care l-ai preincalzit din timp si coace prajitura cu mascarpone si cocos pe treapta a doua, la 170 grade, pentru aproximativ 45 de minute. Cand introduci varful unui bat de frigaruie in prajitura, acesta trebuie sa iasa curat, fara aluat. La mine cred ca a durat cam 40.
Lasi prajitura sa se raceasca bine, abia apoi o poti portiona ( Ei, ash! Asta e pentru voi! la noi NICIODATA nu-i valabil acest pas :)))
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun


- Blat de ciocolata
- 200 g ciocolata cu 52 % cacao
- 200 g unt
- 230 g zahar
- 50 g cacao
- 5 oua
- 240 g faina
- un plic praf de copt
- esenta de vanilie
- putina sare
- Crema de branza
- 500 g mascarpone
- 4 linguri zahar pudra (lingurile nici cu varf, nici rase; intre)
- 3 oua
- 3 linguri amidon alimentar
- 50 g cocos ras
- un varf cutit sare
Foto Laura Dobrescu
Arata grozav! <3
Fabuloasă!
multumesc!
Mulțumesc frumos pentru rețetă, am făcut-o azi,arată nemaipomenit, aștept să se răcească!
Cu drag! Sa-mi spuneti daca v-a placut.
O seara frumoasa!
Buna ziua !
Am făcut-o și eu zilele trecute 🙂
Delicioasa! Mulțumim 🤗
Ma bucur mult!
Du mne ze u le🤯😱 am încercat-o și eu astăzi și s-a și terminat în mai puțin de 3 ore. Toată lumea m-a intrebat de rețetă. Genial! Asa echilibru între dulce-fresh nu am mai încercat. Felicitări și multumesc! ❤️
Hhihi, ce dragut! :)))
Sa stiti ca si eu cand am facut-o prima oara, am lasat-o la racit, iar copiii mei au rupt-o bucati, mi-au facut firimituri pe jos :)) ca nu se puteau opri si abtine :)))
Asa ca va inteleg!
Si ma bucur tare mult ca v-a placut!
Am facut saptamana trecuta aceasta prajitura si a iesit super. Saptamana viitoare baietelul are o serbare si trebuie sa duca prajituri.
Ma gandeam sa utilizez forme micute de silicon, dreptunghiulare de 8/4/4 cm
Oare vor iesi?
Buna!
Nu prea are de ce sa nu fie ok.
Si eu ma gandeam sa le fac in forme de briose.