Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final.

De data asta eu am ales spanacul.

Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes pe platourile cu aperitive combinate. Si nici macar n-ai nevoie de prea multe 😉

Ingrediente

Pentru blat

6 oua

6 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt

putina sare

4 linguri smantana

2 linguri ulei

4 linguri spanac tocat (fie congelat, fie proaspat. pe cel proaspat il opariti, scurgeti, tocati; daca e congelat sa-l scurgeti bine, bine!)

Pentru umplut

320 g crema de branza (eu am mixat 150 g crema de branza usor sarata cu 150 g branza de vaci si o lingura smantana)

ciuperci fierte, scurse

sare dupa gust, daca e cazul

Pregatire blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca galbenusurile cu smantana, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se adauga spanacul tocat si scurs bine, cum am mentionat 😉

Mixeaza spuma albusurile cu sare.

Adauga jumatate din cantitatea de albus batut in compozitia cu spanac, amesteca usor, apoi adauga restul incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.

Pregateste o tava, pune hartie pentru copt, toarna amestecul si niveleaza. Zgaltaie usor tava sa se aseze compozitia uniform.

Cu cat tava e mai micuta foaia de rulada iese mai inalta.

Eu am pus in tava mare a cuptorului electric.

Coace la 175-180 grade, pentru 12-15 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)

Cand e gata o scoateti din cuptor, lasati 1-2 minute sa se racoreasca, apoi rulati cu tot cu hartia pentru copt si lasati la racit. Alegeti o hartie de copt buna, sa nu se prinda de foaie.

Mixati ingredientele pentru umplutura (fara ciuperci)

Daca ciupercile sunt din conserva le scurgeti bine.

Desfaceti foaia de rulada desprinzand treptat foaia de copt.

Intindeti uniform crema de branza lasand 1 cm la capat, gol (se va deplasa umplutura in timpul rularii)

Puneti deasupra uniform ciuperci tocate apoi rulati.

Dati rulada la rece pentru cateva ore, apoi feliati.

Pentru un plus de gust puteti unge rulada rece cu putina crema de branza, iar apoi s-o tavaliti prin nuca usor prajita, tocata sau prin susan.

Pentru rulada tricolora gasiti reteta aici > http://retetepapabun.ro/rulada-aperitiv-cu-branza-si-sunca/

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email
Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Post, foame, urgenta? Fa bruschete! Ai atatea variante! Si-s atat de bune si rapide si calde! Mmmm. Ingrediente Voi stiti cam cate faceti, eu va zic ce puneti paine ulei de masline rosii ardei usturoi […]

Print Friendly, PDF & Email