Azi m-am trezit cu nostalgia gusturilor din copilarie si-am ales sa pregatesc celor dragi la micul dejun, o reteta extrem de banala dar tare, tare gustoasa! – Ochiuri in smantana
Eu recunosc c-as manca la orice ora.
Noua ne facea mama acasa si mult de tot ne placeau. Voi ati facut vreodata?
Ce am folosit pentru reteta de ochiuri in smantana
- 400 ml smantana fermentata grasa (25-30% grasime) – noi avem aici o smantana GROZAVA pe care as recomanda-o oricui, smantana Niro, care-i buna atat pentru frisca din deserturi, cat si la ciorbe sau mancaruri – puteti pune si mai multa, nu-i bai :), eu atat am pus
- 8 oua
- o lingura de unt
- sare dupa gust
Cum se face reteta de ochiuri in smantana
Se pregateste o cratita cu peretii inalti, nu foarte mare, care trebuie sa aiba fund dublu sau non-aderent – ceva gen tuci, teflon etc
Se pune untul si se topeste si imediat se adauga smantana.
Se lasa la foc mediu, se amesteca usor si cand s-a infierbantat amestecul foarte, foarte bine, incepem a adauga ouale, pe rand.
Pentru a fi singuri ca nu vom pune oua cu galbenus spart in tigaie, si sa stricam toata treaba :)), cel mai ok e sa spargem fiecare ou intr-o cescuta si abia apoi sa-l punem in cratita. Sa va miscati rapid!
Presarati sare dupa gust, dati focul la mic, puneti capac peste vas si lasati sa fiarba pentru 5 minute.
Intre timp inclinati usor, circular cratita, sa ajunga smantana fierbinte si deasupra galbenusului.
La final arata asa.
Cu o lingura adanca scoatem cu grija fiecare ou, distribuim in farfurii, apoi punem deasupra din sosul ramas in cratita.
Servim cald, cu paine proaspata si rosii.
Smantana devine o branzica fina, cu-n gust delicat. Mai mare dragul sa intinzi un colt de paine!
- poti pregati ochiurile si intr-o cratita mai larga, si dai cand si cand cu lingura smantana calda peste ou, asa cum faci la ochiurile pregatite in ulei 🙂
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun
There is no ads to display, Please add some