Tort cu crema de ciocolata si cafea

Tort cu crema de ciocolata si cafea

Pentru acest tort nu prea gasesc cuvinte. E mult prea bun si prea sarace vorbele :))

Am mancat la cineva, mi-a placut mult si-am decis sa-l fac acasa, sa ma satur :)). Reteta e preluata de la Miha, care are un site plin de retete delicioase!

Am modificat doar putin aroma cremei (ador cafeaua!) in rest am preferat sa-i pastrez intocmai textura si gustul.

Vi-l recomand din suflet, este grozav de bun, iar eu cu siguranta o sa-l mai fac si cu alte ocazii.

tort-cafea-2

Ingrediente

  • Pentru foile de blat
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 30 ml ulei
  • 70 ml smantana pentru frisca (lichida)
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • un plic praf de copt
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • 3 oua
  • Crema de ciocolata cu cafea
  • 250 g ciocolata amaruie (Milka am folosit eu)
  • 325 ml frisca lichida
  • o lingura cacao neagra
  • o sticluta esenta de cafea
  • 200 g mascarpone
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana dulce cu 30% grasime
  • 300 g mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra (eu am pus 5, imi place mai dulce, voi gustati 😉 )
  • zahar vanilat

tort-cafea-3

TORT-CIOCOLATA

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si cafea

Blat

Ciocolata rupta, uleiul, untul si frisca le punem intr-un vas.

Punem vasul pe foc, la foc mic, si amestecam usor pana se omogenizeaza totul. Separam albusurile de galbenusuri.

In crema de ciocolata complet rece adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixand dupa fiecare.

La final adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si esenta. Omogenizam.

Mixam albusurile spuma adaugand, treptat, zaharul, pana obtinem o compozitie ferma si lucioasa.

O adaugam compozitiei cu ciocolata amestecand usor, de jos in sus.

Impartim compozitia in trei parti egale.

Coacem foile intr-o forma de tort rotunda, cu diametrul de 18-20 cm, intinzand cu lingura compozitia pe fundul tavii tapetate cu hartie pentru copt.

Lasam la cuptor , la foc mediu, pentru 12 minute.

In reteta scria 20 de minute dar eu le-am lasat 15 min si tot mi s-a parut prea mult, le-am manevrat greu la asamblare fiind extrem de fragede. Depinde foarte, foarte mult de tipul cuptorului. Faceti testul cu scobitoarea dupa 12 minute si le mai lasati doar daca mai este cazul.

Chiar daca va ies fragede va garantez ca reusita tortului nu va fi deloc influentata de asta, bineinteles doar sa nu fie arse sau crude :))).

Crema de ciocolata cu cafea

Intr-un vas termorezistent punem ciocolata rupta si frisca. Adaugam cacaua amestecata cu cateva liguri din cantitatea de frisca. Amestecam la foc mic (fara sa fiarba!) pana la omogenizare.

Lasam la racit, punem esenta de cafea, apoi dam vasul la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Mixam compozitia pana incepe sa prinda consistenta apoi adaugam cele 200 g de mascarpone si mixam energic pana ce crema de ciocolata cu cafea e ferma.

Asezam inelul de tort al formei in care am copt foile pe platou, punem prima felie de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema. Asezam cea de-a doua foaie, intindem crema ramasa si asezam ultima foaie.

Tortul nu trebuie insiropat, foile au o textura atat de placuta, sunt fragede si bune si se completeaza perfect cu crema.

Dam tortul la rece si pregatim frisca pentru ornat.

Mixam usor frisca lichida cu smantana, zaharul vanilat si zaharul pudra pana ce amestecul incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam mascarpone si mai mixam putin pana ce crema  e ferma si numa’ buna de spritat peste tort. Folositi produse de calitate si crema nu se va branzi.

Imbracam frumos tortul in crema obtinuta apoi il dam la rece pentru cateva ore.

In poza cu sectiunea este si o felie din tortul postat AICI

tort-cafea-1

13734651_639064179591073_200855834_n

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email